Skat har selvstændige bedragere i sigtekornet.

Skat har selvstændige bedragere i sigtekornet.

Skat jager selvstændige

Af
Anette Gundlach

Skat og Roskilde Kommune har i år fokus på blandt andre selvstændige bedragere, der for eksempel kører eget firma og samtidig får dagpenge eller sygedagpenge, fortæller specialkonsulent i Skat, Anders Hillerup.
- Vi har adgang til nogle oplysninger som kommunen ikke har og omvendt, fortæller han.
Når Skat og Kommune samkører de oplysninger, som er lovlige at køre sammen, dukker flere syndere frem.
Han har blandt andet oplevet fædre, der havde proforma-adresse sammen med 15 andre fædre, og kontanthjælpsmodtagere, der drev egen virksomhed.
- Vi har allerede flere i kikkerten, som vi skal til at undersøge nærmere, fortæller konsulenten. Han forklarer, at Skat har oplevet, at folk for eksempel modtager sygedagpenge samtidig med, at de indberetter virksomhedens moms til Skat.
- Nogle gange er det en vikar, der kører firmaet, mens det andre gange er virksomhedsejeren, der både får sygedagpenge og som arbejder.
Anders Hillerup kan endnu ikke fortælle, hvor mange Skat regner med at få fat i, da man netop nu arbejder på højtryk på sagen.
På landsplan er der sat 28 medarbejdere af til projektet om socialt bedrageri. Der også handler om enlige, der modtager ekstraydelser, selvom de i virkeligheden bor sammen med en partner

Bedrageri accepteret

Anders Hillerup mener, at flere i Danmark har et mildere syn på socialt bedrageri end på andet snyd. Derfor er der flere, der snyder.
- Det er også nemmere at fifle med sociale ydelser end det er at snyde i skat, derfor vælger nogle åbenbart denne metode.
- Skattesnyd er i dag kun for eliten, siger Anders Hellerup.

Publiceret 03 May 2011 11:00