Mathias Krigbaum fra Hvidovre Cykleklub viste sig frem i Belgien i et stort internationalt felt. Både personligt og for holdet blev det til en samlet sejr.

Mathias Krigbaum fra Hvidovre Cykleklub viste sig frem i Belgien i et stort internationalt felt. Både personligt og for holdet blev det til en samlet sejr.

Ungt Hvidovre talent sejrer i belgisk etapeløb!

Mathias Krigbaum tog både førertrøjen og pointtrøjen

Efter en flot og overbevisende sejr i U-17 klassen i Ringsted forrige weekend, var det med optimisme og stor selvtillid, Hvidovres unge stortalent Mathias Krigbaum sammen med et udvalgt distrikts/landshold i påsken drog til Belgien for at stille til start i tre dages etapeløbet 5e Haspengouw Tour, der i dagene den 23.-25. april blev afholdt ved Limburg i Belgien.

Af
ebohvidovreavis.dk

Allerede på første etape blev det tydeligt, at Mathias Krigbaum så absolut var at regne for en af de stærkeste ryttere i det 182 mand store felt, der foruden det danske landshold, repræsenterede en lang række stærke nationer som Tyskland, Holland, Skotland og flere meget stærke Belgiske hold. På den 60 km lange flade 1. etape, var to ryttere smuttet væk, men i samarbejde med den belgiske mester lykkedes det 5 km før mål for Mathias Krigbaum, at komme fri af feltet, sætte den belgiske mester på vejen og køre hjem på en fornem og foreløbig 3. plads. Efter flot kørsel på løbets første dag, blev Mathias Krigbaums enorme styrke for alvor tydelig, da han på løbets anden og hårdeste etape, med en omgang tilbage kørte kontra på et udbrud, der netop var blevet hentet af et hårdt jagtende hovedfelt. Tilbage sad kun en rytter i front og stik mod alle odds kører Mathias Krigbaum alene op til den forreste rytter. En præstation ingen troede mulig, og de to udbrydere etablerede et fint samarbejde, hvorefter Mathias Krigbaum belønnede sin kollega i udbruddet for det gode samarbejde ved at lade ham køre over målstregen som vinder af etapen. Mathias Krigbaum kunne selv efter dagens bedrift blive noteret for en 2. plads og kunne dermed trække i både den grønne pointtrøje samt ikke mindst løbets gule førertrøje over hovedet. Løbets tredje og sidste etape blev en hård dag på kontoret for det danske hold, der som team foruden Hvidovres Mathias Krigbaum bestod af fire ryttere fra Team Ringsteds U-17 hold og en rytter fra Roskilde. Holdet kæmpede en brav kamp for at forsvare førertrøjen, og med Mathias Krigbaums store overblik fremme i feltet, lykkedes det de danske ryttere at kontrollere løbet og holde feltet samlet, således at 3. og sidste etape blev afgjort i en heftig massespurt, som de overlod til løbets sprintere at afgøre. Mathias Krigbaum kunne efter suveræn kørsel af ham og holdet, stige øverst på podiet og lade sig hylde som vinder af det samlede klassement og det danske hold som vinder af holdkonkurrencen.

Publiceret 03 May 2011 09:00