Arkivfoto

Arkivfoto

Sprængningsforsøget i Viby:

Politiet efterforsker i hele landet

Politiet efterforsker ikke kun, om der er en sammenhæng mellem sprængningsforsøget i Danske Bank i Viby, hvor ledninger og slanger afslørede forsøget og sprængningen af Nordea-banken i Svebølle, der efterlod alvorlige skader på bygningen på grund af trykbølgen, og hvor hæveautomaten lå ude på gaden.
Carsten Andersen ved Midt- og Vestsjællands politi oplyser, at man samarbejder med andre politikredse, fordi de to episoder minder om andre sager i landet.

Gas-sprængninger

Politiet har ikke ønsket at kommentere på, hvilke sprængningssager i andre politikredse, som de også undersøger, men i Broby på Fyn og i Tønder nær grænsen har man også oplevet banksprængninger, hvor tyve har forsøgt at flytte hæveautomater ved at sprænge dem.
Fyens.dk skriver, at forrige marts sidste år blev en Danske Bank i Broby udsat for en sprængning, hvor det lykkedes tyvene at flytte en hæveautomat, så den landede på vejen.
Og Ugeavisen Tønder skrev den 8. oktober 2010, at der ved sprængningen i Tønder Bank lå en lang gasslange og en tændledning udenfor banken efter eksplosionen, hvilket tydede på en gaseksplosion.
Ved sådanne metoder pumpes der gas ind i pengeboksen, som så antændes med tændledningen.
Eksplosionen i Tønder Bank var så kraftig, at filialen i sidste ende måtte lukke på grund af skaderne.

null

Publiceret 03 May 2011 11:15