Hans-Jørgen Gastrup blev klemt fast i bus 601's dør, da han var på vej ud. Chaufføren åbnede døren igen, da de andre passagerer råbte op.
(Foto: Anette Gundlach)

Hans-Jørgen Gastrup blev klemt fast i bus 601's dør, da han var på vej ud. Chaufføren åbnede døren igen, da de andre passagerer råbte op. (Foto: Anette Gundlach)

Ældre mand klemt fast i bus

- Nogle af chaufførerne kører tosset og tager ikke hensyn til os gangbesværede, siger Hans-Jørgen Gastrup

Af
Anette Gundlach

Passagerne råbte op, da en ældre mand blev klemt fast i bus 601's bagdør fredag formiddag. Passageren var Hans-Jørgens Gastrup, der var på tur med viven Else Gastrup. De var på vej fra adressen på Møllehusvej og op til byen. Ved stoppestedet ved Snæverstien skulle de ud. Hans Jørgen var forsigtigt på vej baglæns ud af bussen med rollatoren, da dørene pludselig klappede omkring ham. Han fik sig en slem forskrækkelse og frygtede, at chaufføren bare ville køre videre, da vedkommende åbenbart ikke havde opdaget den ældre herre. - De andre passagerer råbte op, så han til sidst åbnede dørene, fortæller Hans-Jørgen. Det er anden gang den ældre herre bliver klemt i en bus, mens han er ved at gå ud. - Det er jo uhyggeligt, og man er bange for at komme til skade, forklarer han.

Kører tosset

Else Gastrup oplever ofte, at flere af chaufførerne kører tosset og ikke tager meget hensyn til deres dårligt gående passagerer. Ægteparret har flere gange oplevet chauffører sætte i gang uden at se, om den gangbesværede har sat sig. - Men det er ikke alle. I dag var vi med en rigtig flink mand, der ventede til vi havde sat os, siger Else Gastrup. Ægteparret er kede af, at servicebusserne forsvinder i Roskilde. De frygter, at det bliver farligere for de ældre at køre i bus. - I servicebussen kan vi gå ud foran. Det betyder, at chaufføren bedre kan se os end når vi skal gå ud bagtil, siger Else Gastrup. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 04 May 2011 09:00