Martin Lynnerup, der her ses i en prøvemodel af projektet, er glad for, at de studerendes produkt kommer ud i den virkelige verden og væk fra tegnebrættet.

Martin Lynnerup, der her ses i en prøvemodel af projektet, er glad for, at de studerendes produkt kommer ud i den virkelige verden og væk fra tegnebrættet.

Aarhus sætter sig på Roskilde Festival

Arkitektstuderende fra Aarhus har designet opholdsmiljø til årets Roskilde Festival

Af
Søren Bjerg Nielsen

Pavillon-scenen til dette års Roskilde Festival vil få et noget særegent præg, når Arkitektskolen fra Aarhus har gjort sit indtog.
125 bachelorstuderende har arbejdet med et projekt, der i sidste ende skulle munde ud i et opholdssted for festivalgæsterne mellem koncerterne på Pavillon-scenen.
Installationen, der har fået navnet Vintergatan, er blevet til gennem flere månederes arbejde, hvor en udvælgelsesproces har ført til det færdige produkt
"Vi arbejdede i to-ugers intervaller, hvor projekterne vi arbejdede med, så blev skåret ned. Sådan kom vi til at blive mere og mere specifikke, og det viste virkelig hvor mange forskellige måder det kunne gøres på. Til sidst var der kun det tilbage, som endte med at blive det endelige koncept," fortæller Martin Lynnerup, der selv er arkitektstuderende, og var en af de 125 der var med til konceptudviklingen.

Stopper ikke på planchen

Vintergatan er dog ikke kun til glæde for Roskilde Festivalens gæster. Arbejdet med Roskilde-konceptet har også været en stor fornøjelse for de studerende, der har fået en unik mulighed for at føre et projekt ud i livet.
"Vi har været begejstrede. Nu kan vi rent faktisk få noget ud i virkeligheden. Vi har ikke været vant til at teste og lave tingene selv, men her er alt tjekket og fungerer præcist som det skal. Der er nemlig en tendens til, at når projektet stopper på planchen eller computerskærmen, er der visse detaljer der mangler," siger Martin Lynnerup.
De studerende der har udviklet Pavillon-projektet, skal også selv stå for opstillingen på pladsen. Ud af de 125 har omkring 110 sagt ja tak, og smutter til Roskilde fem dage før warm-up'et gå i gang.
"Folk er blevet inddelt i grupper, alt efter hvad man skal. Nogle skal stå for transport derover, andre er på byggehold, mens nogle har skullet ringe til Rynkeby, og høre om vi kunne få sponsoreret noget saftevand," fortæller Martin Lynnerup.
Du vil kunne se, benytte og beundre Arkitektskolens Vintergatan-projekt på årets Roskilde Festival, der finder sted 30. juni til 3. juli.

Publiceret 04 May 2011 07:00