Simon Christoffersen (th) slog til med to scoringer i onsdagens udekamp mod FC Hjørring. (Arkivfoto: JCJ).

Simon Christoffersen (th) slog til med to scoringer i onsdagens udekamp mod FC Hjørring. (Arkivfoto: JCJ).

Et stort skridt mod Superligaen

Simon Christoffersen scorede to gange og Lasse Kronborg en gang da HB Køge besejrede FC Hjørring med 3-0.

Af
Per Møller

Det gik som det skulle. HB Køges 1. Divisionstropper vender onsdag aften hjem fra det nordjyske med en sikker sejr i bagagen - og dermed har holdet taget et kæmpe skridt mod det forjættede land - Superligaen.
3-0 kom sejren til at lyde på over FC Hjørring og dermed kom HB Køge syv points foran Vejle Boldklub på trediepladsen. Og med fem kampe tilbage ser det unægteligt godt ud for Auri Skarbalius' tropper.
Kampen blev spillet på en bane, der mindede om en pløjemark med græsstrå hist og her. Dermed blev det også som forventet en kamp med meget spil i luften, da poleret fodboldspil så at sige var en umulighed.
Hjemmeholdet, der kæmper en hård kamp for at slippevæk fra nedrykningsfaren, startede bedst og pressede HB Køge tilbage - og i det 11. minut havde holdet kampens første chance. HB Køges anfører Thomas G. Christensen helkiksede en tilbagelægning, men målmand Morten H. Jensen var hurtigt ude af målet og fik sparket væk.
Herefter kom HB Køge ind i kampen, og forsøgte sig godt på fløjene. Til glæde for de trofaste HB Køge fans der havde taget den lange tur til Vendsyssel.
I det 17. minut kom kampens første scoring. Lasse Kronborg afsluttede resolut på en ripost fra et Søren Nielsen-forsøg. Kronborg skød lige udenfor feltet, fladt i venstre side.
Hjemmeholdet satte herefter hårdt ind på en udligning - og i det 27. minut havde Michael Nielsen en stor chance, da Thomas G. Christensen blev snydt i feltet men situationen blev afværget til hjørnespark.
Og minuttet senere blev det så 2-0 til HB Køge. Simon Christoffersen fik masser af tid til at heade Andreas Sørensens fine indlæg fra venstre side i nettet.
Før pausen var Lasse Kronborg tæt på at blive dobbelt målscorer, mens hans hårde langskud strøg tæt forbi den venstre stolpe.
Efter pausen kom gæsterne bedst fra start. Kampen bar fortsat præg af meget losseri og mange forgæves løb.
Efter at par gode aktioner fra HB Køge-keeper Morten H. Jensen blev kampen definitivt afgjort midt i halvlegen - 68. minut - da Simon Christoffersen headede bolden i nettet på Lasse Kronborgs frispark i højre side.
Fem minutter senere var Fabinho tæt på at øge til 4-0 efter et flot sololøb i venstre side, men herefter ebbede kampen ud, og HB Køge kunne trække sig tilbage med en fortjent og sikker 3-0 sejr.
HB Køges hold:
Morten H. Jensen, Andreas Sørensen, Stefan Hansen, Thomas G. Christensen, Thomas Sørensen, Martin Christensen, Lasse Kronborg, Søren Nielsen, Fabinho (88.: Arman Mehakovic), Marcel Rømer (74.: Bo Storm) og Simon Christoffersen (79.: Tobias Thomsen).
HB Køges næste kamp er også i det jyske - søndag den 8. maj kl. 15.00 hvor FC Fredericia tager imod.

null

Publiceret 04 May 2011 20:15