To studenter fra sommeren 2010 på Køge Handelsgymnasium. (Privatfoto).

To studenter fra sommeren 2010 på Køge Handelsgymnasium. (Privatfoto).

Få pladser på handelsgymnasiet

Trods mange ansøgere til Køge Handelsgymnasium i år, er der stadig plads til en håndfuld studerende til studiestart i august.
Der venter bl.a. de studerende 3600 m2 topmoderne faciliteter og læringsrum i skolens nye tilbygning.
- Vi har stadig plads til en håndfuld studerende mere, og den mulighed skal områdets unge selvfølgelig have. Vi afholder et større infomøde for alle dem der allerede er optaget – og deres forældre - torsdag den 26. maj. Så de der ansøger om optagelse nu, kan nå at blive optaget og komme med på intromødet, siger Uddannelseschef på Køge Handelsgymnasium Palle Birch.
- Det er ingen hemmelighed, at vi som et lille land lever af vores relationer til omverden og de gode idéer. Derfor har vi gennem mange år haft ekstra fokus på de internationale aspekter af faglighed og pædagogik samt ikke mindst på Innovation i både teori og praksis. Vi udbyder ud over fag som international økonomi, innovation, virksomhedsøkonomi også kinesisk, fransk, spansk, tysk og engelsk. Kinesisk er nyt a-niveaufag, tilføjer Palle Birch. 
- Desuden er en af vores 7 studieretninger international: IBS – International Business Studies, som tager på studietur til Kina og USA. Alle studieretninger kommer på studietur og studieturene her på gymnasiet er tilrettelagt med et tæt pakket fagligt relevant program, fortsætter Palle Birch.

Nye bygninger og nye læringsrum

- Vores spritnye tilbygning, som bl.a. er tegnet efter ønsker fra vores studerende, understøtter vores projektorienterede måde at arbejde på i perioder. De nye omgivelser vil fx have stilleområder og et auditorium, så de studerende får en forsmag på undervisningsformen, når de læser videre på universitet eller handelshøjskole, siger Palle Birch.

Plads til de sports- og eliteglade

- Det er vigtigt for os, at vi kan rumme alle behov hos de gymnasiestuderende. Derfor udbyder vi fx en elitesportsretning, for dem der vil have mulighed for at dyrke deres sport uden at gå på kompromis med deres uddannelse. Vi indfører ydermere fra studiestart af det vi kalder eliteblok. Det betyder, at alle i løbet af gymnasietiden kan supplere op på deres fag, så de f.eks. starter med matematik på b-niveau, men måske med tiden finder ud af, at de har behov for a-niveau, for at komme ind på drømmestudiet. Så kan man blot vælge at bygge eliteniveau oven på de fag man har lyst til at opnå endnu højere niveau i,  forklarer Palle Birch.
Studievejlederne på Køge Handelsgymnasium oplyser, at ansøgere under 18 skal kontakte deres lokale UUV-center. Ansøgere over 18 skal anvende optagelse.dk. Man kan læse mere på www.khs.dk.
pm

Publiceret 04 May 2011 05:45