Walk This Way. Tyske Josefine Günschel har valgt at male træerne bag Teaterbygningen med hvid træbeskyttelsesmaling. (

Walk This Way. Tyske Josefine Günschel har valgt at male træerne bag Teaterbygningen med hvid træbeskyttelsesmaling. (

To km gadekunst bliver skabt

Med 16 kunstnernavne og kunstergrupper er Walk This Way den første store udstilling om gadekunst i Danmark.

Den store røde mor er nu færdig, Pink Armys båd er ankommet og Sten og Lex arbejder fra lift højt oppe i luften på deres 700 kvadratmeter store stencil. Walk This Way – en udstilling med 2 kilometer gadekunst bliver skabt dag for dag frem til åbningen på lørdag den 7. maj.
Kunstneren Mormor har lavet et kort over ruten, der starter på museet og ender i havnen. Med kortet i hånden kan man krydse en bro indhyllet i strik, finde hemmelige haver og nyde de nymalede træer, alt imens pink fly krydser himmelrummet. Inden for på museet er der planter i loftet, gadekunst på toilettet og rig mulighed for at få mere at vide om de kunstnere, der har indtaget Køge. 
Med 16 kunstnernavne og kunstergrupper er Walk This Way den første store udstilling om gadekunst i Danmark. Kunstnerne har skabt værker til en rute, der starter på KØS og bugter sig gennem Køges historiske gader, krydser jernbanen og slutter i Søndre Havn. DJ og musikjournalist Katrine Ring har hjulpet KØS med at lokalisere kunstnerne til udstillingen.
Kunstruten starter på KØS. Her har kunstnerne Armsrock, Phucisme, Basco5, Don John, Moss Couture og Mormor sat sine spor på gange, trapper og toiletter. Det er også her, de besøgende får udleveret et oversigtskort med rute og kunstværkernes placering, og her gæsterne kan se video om og af kunstnerne, inden de starter turen.

Snor sig gennem byen

En fredsinvasion af pink legetøjsfly og soldater er det første man møder på sin vej. Det er Pink Army, der erklærer krig mod krigen og sætter en lyserød hær på gaden. På museet kan man melde sig ind i den lyserøde hær, der har fraktioner fra Århus til Nashville.
Kunstnere der bruger gaden som udstillingsrum gør ofte brug af bemærkelses-værdige materialer; tyske Josefine Günschel har valgt at male træerne bag Teaterbygningen med hvid træbeskyttelsesmaling, og ved havnekajen bliver man mødt af en stor blå bro indhyllet i strik af den svenske duo Stickkontakt.
 

Ender på havnen

Ultra Grøn omdanner en gammel værktøjsbutik, og på åbningsdagen står duoen klar med en flyvende gummibåd i luften over Åbassinet. Følger man de gamle banespor, finder man på trådhegnet kunstneren Papfar, der har spændt stramaj op i supersize i en slags poseflet udført af flere tusinde brugte plastikposer.
På samme grund indtager den amerikanske kunstner Swoon området med sit helt unikke værk udført i papir. Længere fremme på banesporet dukker den lokale fiskers aflagte skur op, som svenske Akay og amerikanske Brad Downey har transformeret og brugt som ramme. På samme grund ses Moss Coutures farverige haveprojekt, og på Danish Agros kæmpe hvide facade, finder man portrættet af en ung mand, skabt af den italienske duo Sten & Lex.
På det sidste stykke af ruten har Tejn produceret et murmaleri på en 10 meter lang mur, malet på en bygningsfacade og skabt et maleri på en container.
  
- Kunst i det offentlige rum har fået en ny betydning med fremkomsten af den gruppe af kunstnere, der bruger gaden som deres udstillingssted. De henvender sig til et åbent publikum, og de vil selv bestemme. Med Walk This Way har vi lagt opgaven ud til kunstnerne: Gør noget, du ikke har gjort før. Det er et paradoks at sætte noget så uformelt som kunst fra gaden ind i noget så organiseret som et museum. Vi vover paradokset!, mener kurator Katrine Ring.
For både KØS og Køge er det også en betydningsfuld udstilling.
- Det er første gang, at vi prøver gaden af som udstillingsrum i sådan et format, og vi håber, at byens borgere tager godt imod værkerne, siger museets direktør, Christine Buhl Andersen.
KØS åbner med festtaler af borgmester Marie Stærke og kurator Katrine Ring lørdag den 7. maj kl. 17.00.
Der kører særtog fra Københavns Hovedbanegård kl.16.02. Festen starter i S-toget til Køge med lyserøde soldater, DJ og drikkelse. Toget - Linje E - kører fra perron 11/12, kl. 16.02. Gratis for de første 220 gæster – hent din billet kl. 15.45 ”under uret”.
pm

På det sidste stykke af ruten har Tejn produceret et murmaleri på en 10 meter lang mur, malet på en bygningsfacade og skabt et maleri på en container. (Foto: Anton Kjær).

På det sidste stykke af ruten har Tejn produceret et murmaleri på en 10 meter lang mur, malet på en bygningsfacade og skabt et maleri på en container. (Foto: Anton Kjær).

null

Publiceret 04 May 2011 09:00