Allan Kuhn og Peter Elstrup skal redde Randers FC i ligaen, efter fyringen af Ove Christensen

Allan Kuhn og Peter Elstrup skal redde Randers FC i ligaen, efter fyringen af Ove Christensen

Tre af de fire første har fået fyreseddel

Kun Lars Olsen har siddet tiden ud i Randers FC's trænerstol

Da Randers FC 26. april fyrede Ove Christensen og forfremmede assistenten Peter Elstrup til chef og gav ham den tidl. AaB- og FC Midtjylland-cheftræner Alan Kuhn som assistent, var det tredje gang, Randers FC-ledelsen fandt en fyreseddel frem til en træner i den randrusianske fodboldoverbygning, der blev født 1. januar 2003.
Den første træner hed Lars Olsen.
Den gamle anfører fra EM-landsholdet 1992 er den eneste, der indtil videre har siddet tiden ud i trænerstolen på Viborgvej.
Der sad han fra 1. januar til og med juni 2007, hvor Randers FC præsenterede engelske Colin Todd, der skulle have været i Randers FC frem til sommeren 2009, men i efteråret 2008 fik Randers FC den idé at ansætte John Faxe Jensen med virkning fra sommeren 2009.
Og det hele endte så ret så forudsigeligt med, at Todd ikke behøvede at vende tilbage efter juleferie i England i december 2008. Det gjorde han nu alligevel, men blot for at sige farvel og fra januar 2009 overlade ansvaret og tjansen til John Faxe, der fik succes i foråret 2009, men fiasko på fiasko i efterårssæsonen 2009, så det endte med, at Randers FC måtte fyre ham 6. oktober efter blot to point i 11 kampe.
Ind kom Ove Christensen, der via et helt fantastisk forår 2010 blev folkehelt i Randers, da han mod alle odds kun tabte sidste runde inden ferien hjemme mod Brøndby og driblede Randers FC udenom den nedrykning, alle havde forventet. Det gjorde Ove Christensen til årets træner.
I sæsonen 2010-2011 var det slet, slet ikke det samme Randers FC-hold, man fik at se. Hverken navne- eller spillemæssigt, og da det blev til nederlag 1-4 i AaB og 0-4 hjemme mod Brøndby, var det også slut med Ove Christensen, der stod i spidsen for holdet i 59 kampe, vandt de 21, tabte 15 og spillede 23 kampe uafgjort.
Nu har Elstrup og Kuhn taget over med det klare mål at overleve i ligaen.

”Med stor beklagelse”

I forbindelse med fyringen af Ove Christensen kom der følgende udtalelser fra de implicerede parter: ”Det er med stor beklagelse, at vi finder det nødvendigt at afskedige Ove med øjeblikkelig virkning. Randers FC skylder Ove en stor tak for hans indsats i klubben, men vi finder det nødvendigt at ændre på trænersammensætningen i klubben i forhåbningerne om at sikre os endnu en sæson i landets bedste fodboldrække,” lød det fra Randers FC-direktør Jacob Nielsen. ”Som træner bliver man bedømt på resultater og tre nederlag, tre uafgjorte resultater og kun to sejre har ikke været godt nok. Jeg er overbevist om, at Randers FC klarer frisag i Superligaen og vinder pokalturneringen, og i den forbindelse er det selvfølgelig bare egoistisk forfængelighed fra min side, at det ikke bliver mig, der skal stå i spidsen for projektet. Tak for den støtte og opbakning, jeg har fået i Randers FC,” sagde Ove Christensen.

Publiceret 04 May 2011 14:42