1gmu2 holdet, der valgte at gå på scenen med ”The James Bond Theme”. (Privatfoto).

1gmu2 holdet, der valgte at gå på scenen med ”The James Bond Theme”. (Privatfoto).

Forårskoncert med James Bond og egne kompositioner

Traditionen tro bragede 1g musikholdene ud over scenekanten i aftes, da Solrød Gymnasium afholdt sin årlige forårskoncert. Det giver løfter om nogle spændende år, hvor disse fantastisk musikalske 1g-elever skal føre skolens musiktradition videre efter de stærke 3g-elever, der forlader skolen efter eksamen om knap et par måneder.
Åbningsnummeret var spektakulært i sig selv. Et hold på 10 elever med bare én pige – hvad ville de mon byde på? En del af svaret lå i deres påklædning, idet de næsten alle stod i smoking – en enkelt endog med sorte solbriller.
Det kunne kun være The James Bond Theme, som på hårdtslående, men superkontrolleret vis tordnede ud i kantinen og vakte vild jubel på tilskuerpladserne, hvor man klappede begejstret over en sådan totaloplevelse. Med dette åbningsnummer var standarden sat – og den holdt sig hele koncerten igennem.
De efterfølgende numre, Michael Jacksons ’Billie Jean og Coldplays Violet Hill, blev fremført af talentfulde musikelever fra 1gmu, som ud over at synge og akkompagnere sangene også håndterede musikinstrumenterne, som havde de betjent dem i åresvis. Det er dog slet ikke tilfældet; snarere tværtimod.
- Og det er jo netop det fascinerende ved 1g-erne, at de har modet til at stille sig op foran publikum og brænde igennem – også på et instrument de kun har spillet på i nogle måneder, sagde musiklærer Maria Vejgaard.
- Nogle er da også meget nervøse, men de styrer det så overbevisende og er så glade, at man bliver stolt og glad på deres vegne”. Og Maria Vejgaard slutter: ”Og så lærer de så meget ved at tage den opgave på sig – både fagligt men og så personligt , fortsatte Maria Vejgaard.
Også det efterfølgende hold, 1pmu, var stærkt syngende i Ashford & Simpsons Ain’t No Maountain, med Martin Thode Falk som forsanger suppleret af en velsyngende og velkoreograferet backinggroup. Begejstringen i salen steg, og der blev jublet og klappet af de mange forældre og klassekammerater, som fyldte salen.
1b. som har musik som studieretningsfag og dermed deres særlige ekspertice, indtog scenen og fremførte dels Universe og Alexas: Always There lige som tre af eleverne fra klassen, Casper H. Poulsen, Emil T. Frederiksen og Tino M Widding, fremførte egne kompositioner. Et imponerende 1g-projekt.
1b- eleverne vendte tilbage senere på aftenen med blandt andet Mecallica-nummeret ”Master of Puppet” fra CD’en af sammen navn, men herefter var det elever fra 2.- og 3g, som i henholdsvis 1 og 2 år har dyrket musikken på studieretningen, der prægede resten af aften med et meget varieret program.
2f-musikeleverne slog sig ud over rampen med det meget hårdtslående rocknummer Hysteria af Muse og September, mens 3e-musikeleverne viste deres alsidighed med Break Even af The Script, et ABBa og Toto-nummer, lige som de sammen med 2f-musikelever var på scenen i Evanescence-nummeret The Only One.
Traditionen blev holdt i hævd til det sidste, eftersom det blev Partybandet, der som vanligt velsyngende sikrede, at den høje, musikalske standard forblev på samme niveau fra start til slut. Dermed kunne publikum gå inspireret hjem efter endnu en dejlig koncert på Solrød Gymnasium.
pm

Elever fra 1p, som fyrer den af med ”Ain’t No Mountain”. Det er fra venstre Minir Rrahmi, Ditte L. Grenaae og til slut Martin Thode Falk. (Privatfoto).

Elever fra 1p, som fyrer den af med ”Ain’t No Mountain”. Det er fra venstre Minir Rrahmi, Ditte L. Grenaae og til slut Martin Thode Falk. (Privatfoto).

Publiceret 05 May 2011 16:00