Topscorer Simon Christoffersen og HB Køge er kun tre sejre fra oprykning og tilbagevenden til Superligaen. (Arkivfoto: DS).

Topscorer Simon Christoffersen og HB Køge er kun tre sejre fra oprykning og tilbagevenden til Superligaen. (Arkivfoto: DS).

HB Køge er tre sejre fra Superligaen

Af
Per Møller

Onsdag aften slog HB Køge endnu engang fast, at holdet agter at følge med AGF tilbage til Superligaen fra næste sæson.
Det skete da HB Køge vandt en stensikker 3-0 sejr i udekampen mod FC Hjørring. En kamp der var udsat fra første runde i forårssæsonen.
Der resterer nu fem spillerunder i 1. Division. AGF er allerede sikker på at vende tilbage til landets bedste række - og kampen om den anden oprykningsplads står mellem HB Køge og Vejle Boldklub.
Og her er HB Køge i klar førerposition med 54 points - syv mere end Vejle der har samlet 47 points.
Vejle kan altså maksimalt opnå 62 points - det kræver i såfald sejr i alle fem kampe.
HB Køge skal altså for at være helt sikker på at kunne trykke på elevatorknappen der fører til Superligaen samle 63 points - hvilket kræver tre sejre i de sidste fem kampe. Og det er endda ikke sikkert at det behøves. Det behøves kun hvis Vejle som før omtalt vinder alle sine fem kampe. Og det er ganske enkelt meget vanskeligt at gøre på "kommando".
Med andre ord, kan HB Køge sikre sig oprykning lørdag den 21. maj - og ganske pudsigt kan det ske nøjagtigt samme sted som da Køge Boldklub tilbage i 2002 sikrede sig oprykning til Superligaen - nemlig mod Skive IK på Skive Stadion.... En kamp to af deltagerne i HB Køge truppen kan huske tilbage på - nemlig Søren Nielsen, som endda scorede ét af Køges mål i 4-2 sejren, og holdleder Søren Unger, som også var holdleder for Køge den Grundlovsdag for snart 9 år siden.
HB Køge og Vejles slutprogram ser næsten ens ud - fire hold har fornøjelsen at møde begge oprykningskandidater...
Programmet ser således ud:
HB Køge:
8. maj: FC Fredericia-HB Køge.
13. maj: HB Køge-AB.
21. maj: Skive IK-HB Køge.
24. maj: FC Fyn-HB Køge.
29. maj: HB Køge-AGF.
Vejle Boldklub:
6. maj: Viborg FF-Vejle.
15. maj: Vejle-FC Fredericia.
21. maj: AB-Vejle.
24. maj: AGF-Vejle.
29. maj: Vejle-Skive IK.

null

Publiceret 05 May 2011 05:45