Sommerhuset ”Klinten” fotograferet i begyndelsen af 1930’erne. Foto: Greve Museum.

Sommerhuset ”Klinten” fotograferet i begyndelsen af 1930’erne. Foto: Greve Museum.

Greves første sommerhus på museum

Fra søndag d. 15. maj kan besøgende på Greve Museum se den nyåbnede udstilling på Greve Museum: Klinten – fortællinger omkring et hus.

Klinten var et af de første sommerhuse, der blev bygget på den sandede, ufrugtbare strandeng, hvorpå vejen mellem Kø­benhavn og Køge gik. Huset fejrer i år sin 100 års fødselsdag, hvilket markeres med en fotoudstilling på Greve Museum.

Klinten blev bygget af Mary og Henry Chr. Jeppesen som sommerbolig til dem selv og deres børn. H. C. Jeppesen var glarmester, forgylder og listefabrikant i København, og det er ham, der har lagt navn til H. C. Jeppesens Allé ved Mo­sede Strandvej.
Klinten var i mange år omdrejningspunktet for venner, plejebørn, de lokale fiskere, kunstnere, spirituelle og fritænkere, alt sammen i høj grad udsprunget af Mary Jeppe­sens sociale engagement.

Udstillingen om Klinten er blevet til i et samarbejde mellem husets nuværende beboer, keramiker Lisbeth Skytte Christi­ansen og Greve Museum på baggrund af en omfattende foto­samling, som gennem tiden er kommet i Lisbeths varetægt. Lisbeth er barnebarn af Mary og Henry Chr. Jeppesen og Klinten har således været i familiens eje gennem tre genera­tioner.

Der er fri entré til museet, der har åbent tirsdag – fredag fra kl. 11-15, søndag fra kl. 11-17. Den 2. onsdag i hver måned holder Greve Museum åbent fra kl. 13.30 til kl. 21.null

Publiceret 06 May 2011 08:21