Hurra for borgerne fra Køge, der siger nej til bander…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Den senere tids ballade med skyderier og andre sammenstød mellem bander i og omkring Køge, har nu fået flere borgere i Køge til at sige NEJ TAK til bander i byen…- og hurra for det…!
Folketingskandidaten for SF, Jesper Gisli, samlede forleden op imod 500 mennesker, der gik i protest-optog fra Køge Torv til Ellemarken. Det var en forholdsvis spontan reaktion, som via face-book bredte sig, og selve marchen og talerne i den forbindelse, fik en meget positiv omtale i flere medier allerede om aftenen, bl.a. TV 2-nyhederne og TV 2 Lorry.
Det var en god måde, at sige fra på. Protest-marchen formede sig ganske fredeligt, og der er lagt op til en ny march på torsdag den 12. maj, for ligesom at markere, at det her mener man alvorligt! Denne gang finder marchen sted i området ved Søparken i det nordlige Køge.

Sikkerhed i nattelivet

Også en stor del af byens restauranter og diskoteket har valgt at markere, at de tager afstand fra bandemiljøet. Inde i avisen fortæller vi om de mange restauranter, som har valgt at sige fra overfor banderne, simpelthen fordi man vil have ro og sikkerhed, men også fordi man tydeligt kan mærke på omsætningen, at der kommer færre og færre i byen.
Det er gode initiativer, som tidligere har haft sin positive effekt i Køge. Det var i sin tid borgmester Torben Hansen, der sammen med restauratørerne sagde fra overfor visse rocker-bander. Det hjalp i mange år, men desværre er balladen nu fremme igen, og så er det prisværdigt, at nogle tager aktivt afstand fra det.
Restauratørerne samarbejder med både kommune og politi, og skilter udenfor deres indgange med, at personer med relationer til bander ikke har adgang, og skulle det ske, at en eller flere kommer indenfor, som ikke er ønsket, så er der tæt kontakt til politiet, som kan fjerne de uønskede.

Nu skal vi i Superligaen

Er der noget der kan rette op på det meget uheldige, negative image som navnet ”Køge” har fået over de sidste par måneder, ja, så er der ikke noget så godt som en oprykning til Danmarks bedste fodboldrække. Og det er lige netop, hvad HB Køge er på vej til.
Med fire kampe tilbage og et forspring til Vejle på 7 points, er HB Køge nu storfavorit til den sidste oprykningsplads, efter AGF som allerede har sikret sig billet til Superligaen.
Det er vel realistisk at tro på, at HB Køge sikrer sig billetten til den bedste fodboldrække i udekampen mod Skive, men det kan også ske allerede på fredag den 13. april, hvor AB kommer på besøg i NVE Park i Herfølge.
Men i ”bund og grund” er det egentligt ligegyldigt hvornår det sker – bare det sker!
Mange steder er man allerede i gang med at finde ud af, hvordan en evt. oprykning skal fejres. Køge Handelsstandsforening har allerede en masse planer i støbeskeen, og Køge Kommune pusler ligeledes med nogle tanker.
Det ligger allerede nu fast, at Lørdags-Avisen udsender et stort ”Fodbold-FEST-tillæg” fredag den 27.maj, hvor der bliver lagt op til en kæmpe fest i Køges gader lørdag den 28. maj, forud for den afsluttende sæsonkamp mod AGF på NVE Park søndag den 29. maj.
Det bliver spændende at følge holdet i de næste par kampe. Er alt det foreløbige arbejde totalt spild? – eller kan vi allerede døbe lørdag den 28. maj om til en ”Fodbold-OPRYKNINGS-Fest”?
Det vil kunne give hele byen et positivt løft ovenpå den meget dårlige omtale i den sidste tid…!
- rigtig go´ weekend!

Publiceret 06 May 2011 10:30