Julemanden var forbi Roskilde Rådhus, fordi han ikke vil betale affaldsafgift.

Julemanden var forbi Roskilde Rådhus, fordi han ikke vil betale affaldsafgift.

Julemanden protesterer over affaldsafgift

Roskilde Rådhus fik besøg fra det høje nord onsdag eftermiddag

Af
Anette Gundlach

- Jeg er Julius den første, forklarede julemanden, mens han ringede med klokken og hilste på de måbende folk i og omkring rådhuset i Roskilde.
Han var onsdag kommet til byen, fordi han er utilfreds med, at Roskilde Kommune opkræver erhvervsaffalds-gebyr af ham, når han intet affald har
Før han gik op ad den brede rådhustrappe parkerede han en usynlig Rudolf på græsset, så den kunne både gøde og æde af de friske spirer.
- Det eneste affald jeg har, er møg fra rensdyrene, og det lader vi ligge i folks haver, gaverne og papiret beholder folk selv, sagde julemanden, før han besteg den brede rådhustrappe.
Inde på rådhuset fik Julius fat på affaldsplanlægger Jacob Fallov og Vejchef i Teknik og Miljø Ivan Hyllested.

Julemand i forkert register

Jacob forklarede, at Julius i første omgang var registreret som konsulent. De skal betale erhvervsafgift, og pengene kan man ikke få tilbage med tilbagevirkende kraft. Men julemanden er ikke konsulent.
Julemanden er efterfølgende blevet registreret som den kunstner, han i virkeligheden er. Og det betyder, at han ikke skal betale afgift i år.
Julius var ikke helt tilfreds med, at han ikke slap for at betale for noget, som han ikke havde sidste år. Han lovede dog, at det ikke skulle få indflydelse på næste jul. Heller ikke for rådhusets personale.
Det var både Ivan og Jacob meget lettede over, og de smilede glade til den hvidskæggede herre.
Det var historiefortæller Per Hammerich, der var klædt ud som julemand. Han er til daglig beskæftiget som historiefortæller, der ikke har nogen affald, men som alligevel skulle betale affaldsafgift.
Han er nu ligesom julemanden registreret som kunstner og dermed har han officielt intet affald.

ag@roskildeavis.dk

Julius alias Per Hammerich, affaldsplanlægger Jacob Fallov og vejchef Ivan Hyllested

Julius alias Per Hammerich, affaldsplanlægger Jacob Fallov og vejchef Ivan Hyllested

Publiceret 06 May 2011 08:00