Stor fredsdemonstration i Køge i denne uge som følge af bandekonflikten, og der er en ny demonstration på vej i næste uge. (Foto: JCJ)

Stor fredsdemonstration i Køge i denne uge som følge af bandekonflikten, og der er en ny demonstration på vej i næste uge. (Foto: JCJ)

Køge står sammen mod bander

Stor fredsdemonstration og adgang forbudt i nattelivet for bandemedlemmer - i denne uge fandt borgere og restauratører sammen om at sige fra over for den eskalerende bandekonflikt.

Af
Martin Rasmussen

"Peace, love - and no guns!"
Budskabet var ikke til at tage fejl af i denne uge: Køge har fået nok af den eskalerende bandekonflikt med skyderi på åben gade.
Mandag eftermiddag deltog op mod 500 mennesker i en fredsdemonstration under titlen "Vores by vores fred", hvor deltagerne gik fra Torvet til Ellemarken, som er et af brændpunkterne i bandekonflikten, og allerede nu er der planer om en ny demonstration torsdag den 12. maj klokken 19.
Denne gang går demonstrationen mod Søparken i Køge nord, og det må forventes, at det senere tidspunkt vil give endnu flere mulighed for at deltage i den fredelige markering af ønsket om at genskabe trygheden ved at færdes i hele Køgeområdet.
Den folkelige modstand mod bandekrigen er ikke mindst organiseret gennem Facebookfællesskabet "Stem nej til bandekrig i Køge", hvor der i skrivende stund torsdag var knap 1600 medlemmer.
Samtidig meddelte en række restauratører i Køge i denne uge, at man i fællesskab nu vil arbejde for at udelukke bandernes medlemmer fra nattelivet.
- I samråd med politiet har vi besluttet os for, at vi fremover ikke giver adgang til personer med relationer til bande, rocker eller øvrige grupper af utryghedsskabende elementer. Det betyder fremover, at ovenstående personer nægtes adgang på beværtninger i Køge, der er omfattet af Natteliv Køge, lyder det fra sammenslutningen, der tæller blandt andre Toldboden og Club Burn.
Læs mere senere i dag, fredag.

Publiceret 06 May 2011 05:45