Poul Lindor Nielsen har trukket sig som Roskildes borgmester. Nu bliver der tid til at slappe af med familien. Joy Mogensens er den nye borgmester.

Poul Lindor Nielsen har trukket sig som Roskildes borgmester. Nu bliver der tid til at slappe af med familien. Joy Mogensens er den nye borgmester.

Lindor trækker sig som borgmester

Joy Mogensen er ny borgmester i Roskilde

Da Socialdemokraternes partiformand i Roskilde kommune, Henning Sørensen, indkaldte til pressemøde sent torsdag klokken 21 på rådhuset for at meddele, at Joy Mogensen afløser Poul Lindor Nielsen som borgmester i Roskilde, var det en velforberedt beslutning.
Gennem mere end syv måneder har han og Lindor talt sammen om, hvordan og hvornår det skulle foregå. Hans unge afløser har selvfølgelig også været indviet i planen.
Allerede efter sidste valg, da Lindor blev genvalgt, havde de sørget for, at der i konstituerings-aftalen med de øvrige partier stod, at en socialdemokrat skulle være borgmester - derimod var Lindors navn ikke nævnt. Dvs. at de øvrige partier må acceptere, at S selv bestemmer, hvem de sætter ind på pladsen.

Lindors afgørelse

- Jeg har talt længe med Poul om det her. Men det er alene ham, der har truffet beslutningen, om at det skal ske nu, forklarede Henning Sørensen.
- Vi har netop haft møde i den socialdemokratiske byrådsgruppe, hvor der var fuld opbakning til Joy. Alle rundt om bordet blev spurgt og sagde Ja.
På et møde i Socialdemokratiet 11. maj vil der også blive givet en orientering om skiftet, og medlemmerne får lejlighed til at diskutere det. Men det er alene gruppen, som bestemmer i den slags sager.
Joy Mogensen vælges som borgmester på næste møde i Roskilde Byråd 25. maj, og samtidig bliver Lindor menigt medlem indtil næste valg.
tk

null

Publiceret 06 May 2011 09:00