I denne uge demonstrerede op mod 500 Køgeborgere for fred i gaderne. Nu går byens restauratører også sammen mod bandemedlemmerne. (Foto: JCJ).

I denne uge demonstrerede op mod 500 Køgeborgere for fred i gaderne. Nu går byens restauratører også sammen mod bandemedlemmerne. (Foto: JCJ).

Nattelivet står sammen mod banderne

Sammenslutning af restauratører vil i samarbejde med politiet nægte adgang for bademedlemmer og rockere.

Af
Martin Rasmussen

Bandekonflikten i Køge skaber utryghed i nattelivet og afholder unge mennesker fra at gå ud og hygge sig på byens restaurationer.
Sådan lyder udgangspunktet for et nyt samarbejde mellem en række restauratører med aften- og natåbent i Køge. De vil dæmme op for udviklingen i samarbejde med politiet.
- I Natteliv Køge har vi i fællesskab besluttet os for at give politiet de optimale betingelser for at hjælpe os med at opnå tryghed i nattelivet. I samråd med politiet har vi derfor besluttet os for, at vi fremover ikke giver adgang til personer med relationer til bande, rocker eller øvrige grupper af utryghedsskabende elementer. Det betyder fremover, at ovenstående personer nægtes adgang på beværtninger i Køge, der er omfattet af Natteliv Køge. Bliver vi af politiet eller andre gjort opmærksomme på, at der er personer inde på restaurationerne med nævnte tilknytning, vil disse blive bortvist med det samme og om nødvendigt med politiets assistance, oplyser Natteliv Køge i en pressemeddelelse.
Sammenslutningen Natteliv Køge består lige nu af Toldboden, Club Burn, Café Vanilla, O'Flanagans, Café Over Broen, Hugos vinkælder og Slap'A, men forventningen er, at endnu flere vil melde sig i samarbejdet.
Aftalen vil være gældende i seks måneder af gangen, hvorefter aftalen revurderes af Natteliv Køge i samråd med politiet.
Medlemmer af Natteliv Køge vil tydeligt skilte med denne aftale ved et standardskilt ved indgangspartiet, som viser, at der ikke er adgang for bandemedlemmer, rockere og personer med relation til utryghedsskabende grupperinger.
- Aftalen vil have en signalværdi over for unge mennesker, der ønsker at komme i byen på diverse beværtninger og anspore dem til at fravælge de kriminelle miljøer. Det vil hjælpe til med at fjerne status omkring disse miljøer og forhåbentlig fjerne noget af tiltrækningskraften over for de unge, lyder argumentationen.

Der er allerede planer om en ny demonstration mod banderne i næste uge.

Der er allerede planer om en ny demonstration mod banderne i næste uge.

null

Publiceret 06 May 2011 12:00