Joy Mogensen vil være færdig med sin uddannelse, selv om hun nu starter som borgmester.

Joy Mogensen vil være færdig med sin uddannelse, selv om hun nu starter som borgmester.

Joy glæder sig:

Et drømmejob

- Ja, det er et drømmejob, når man er gået ind i lokalpolitik, fordi man har lyst til at påvirke udviklingen i sin by. Så jeg glæder mig.
30-årige Joy Mogensen skulle lige vænne sig til pludselig at være hovedpersonen, da hun torsdag aften som kommende politisk leder for Roskilde stod ansigt til ansigt med den lokale verdenspresse, dvs. Dagbladets lokalredaktør, kanonfotograf Pedersen og deres ydmyge udsendte.
- Jeg har jo haft noget tid til at tænke over det. Men jeg har tiltro til, at Pouls vurdering om at skifte nu er rigtig, og jeg vil fortsætte i det spor, han har udstukket.
- Vi har jo efterhånden arbejdet sammen i en del år, og han har også givet mig god plads.

Generel politik

Joy Mogensen kom første gang i Roskilde byråd efter kommunesammenlægningen i 2005 og fik straks en central placering hos Socialdemokraterne som ordfører og viceborgmester.
På den måde har hun fra begyndelsen været i 'borgmesterlære' som partiets kronprinsesse.
- Opgaven med at skabe balance mellem på den ene side at skabe vækst og indtægter og så på den anden at sørge for en god service til borgerne, har hele tiden interesseret mig, forklarer hun.

Bredt samarbejde

- Jeg ønsker, at vi i fremtiden kan få et bredere samarbejde, hvor en større del af byrådet vil være med til at tage ansvar for kommunens budget.
- Men selvfølgelig kræver det, at alle vil være med. For der er også nogle uenigheder, som ikke kan fjernes med et trylleslag.
- Heldigvis står vi med en veldrevet kommune, der både har vækst i økonomi og befolkningstal. Vi skal ikke beklage os, sammenlignet med mandre andre steder i landet, forklarer Joy Mogensen.

Plads til privatliv

Joy Mogensen bor i Blågårdsstræde med sin kæreste, der er ansat hos de danske bilimportører. Spørgsmålet om en eventuel kommende familieforøgelse, betragter hun som sin egen sag i privatlivet:
- Ville I have spurgt en mand om det, kommer det med en pludselig aggressivitet, når hun føler sig trådt for nær.
Selv er hun uddannet bachelor i kultur- og sprogmødestudier fra RUC og tæt på at færdiggøre sin eksamen som cand. mag fra Københavns Universitet.
- Min hovedopgave skal afleveres til sommer, og jeg skal gerne bestå. Jeg vil have den eksamen, forklarer hun.
Dermed vil hun undgå at ende som 'evigheds-student', som det ellers er udbredt blandt både ministre og andre steder i det politiske liv.

Til Roskilde med DSU

Joy Mogensen er født i Canada, hvor hendes var var udstationeret for en dansk virksomhed.
Forældrene blev skilt, og hun voksede op hos sin mor i Ringsted.
- Vi havde ikke for meget at rutte med, selv om vi ikke led nød. Så jeg ved godt, hvad det vil sige at leve i den mindre priviligerede del af det danske samfund, har hun tidligere fortalt til Roskilde Avis.
- Mit sociale engagement har jeg haft med fra helt ung, hvor jeg begyndte at komme hos DSU, der havde en god afdeling i Roskilde. Det var grunden til, at jeg flyttede her til, hvor jeg blev så glad for at være.
- Derfor har jeg valgt at leve her og gøre mit bedste for denne by, fortæller hun.
tk

Publiceret 06 May 2011 10:30