Poul Lindor var glad for sin beslutning og affyrede flere vittigheder.

Poul Lindor var glad for sin beslutning og affyrede flere vittigheder.

Lettet Lindor ønsker:

Tid til livet med børnebørn

- Jeg har tænkt på at gå i mere end et halvt år. Nu skal det være, fordi jeg vil have mere tid til at bestemme over mit eget liv og f.eks. være sammen med mine børnebørn. Sådan forklarede en lettet og afklaret borgmester Poul Lindor Nielsen sin beslutning om at træde tilbage nu. Når han nu har bestemt sig, forstår man også bedre, at han til 1. maj holdt en af sine mest blændende taler nogensinde: Han kunne tale helt frit, for der var ikke mere noget at miste. Den gamle typograf har været valgt i lokalpolitik gennem 37 år, hvoraf de sidste 21 har været som borgmester, først i Ramsø og siden sammenlægningen i 2005 i den nye Roskilde kommune, der med 82.000 indbyggere er den største på Sjælland.

Må ikke vente for længe

- Det har været en dejlig tid og jeg har også nydt årene her. Der har været 'højt til loftet', og jeg vil prale med sammen med kommunaldirektør Henrik Kolind har fået skabt et klima, hvor vi også kunne lave sjov - selv om alle selvføgelig vidste, hvornår det var alvor, og hvem der var chefen. Lindor fortalte om en tv-udsendelse med tidligere statsminister Jens Otto Krag, der havde gjort stort indtryk - alle forskelle til trods. - Da han gik af, havde han glædet sig til friheden. Men alle dem, han skylle nyde den sammen med, var væk. Han havde ventet for længe, så der var ikke rigtig noget liv tilbage. - Jeg er 65 år nu, og jeg vil have nogle gode år med min kone Jette og familien, mens jeg stadig er rask og rørig.

Gunstigt tidspunkt

- Når jeg går nu, er det, fordi det er et gunstigt tidspunkt, både for Roskilde og Socialdemokraterne. - Kommunens økonomi ser efterhånden OK ud, efter at vi har været gennem store besparelser, selv om det kan blive bedre. - Der er også kommet en anden ledelse for oppositionen med Bent Jørgensen, og det giver nok nye og bedre muligheder for at skabe nogle flere resultater. - Samtidig står Roskilde foran flere store projekter, som f.eks. Røde Port, der vil tage en del år at gennemføre. Så er det bedst, at den borgmester, der er med fra begyndelsen, også kan følge det til dørs, mener Lindor, der også har ønsket Joy som sin afløser.

Bliver i baggrunden

Når Poul Lindor nu trækker sig som borgmester og fortsætter som menigt medlem i byrådet - i hvert fald perioden ud - vil han holde sig i baggrunden. - Jeg vil give plads til Joy og ikke blande mig. Hun kan få mine råd, når hun ønsker det, men det bliver internt mellem os. Man vil ikke se mig fare ud i offentligheden og gøre mig klov overfor efterfølgerne. Lindor trækker sig også fra det vigtige Økonomiudvalg og afstår fra at overtage en af de vigtige poster som formand i et udvalg. - Jeg er glad for, at jeg selv kan bestemme, hvornår jeg går. Det er et privilegium, som ikke alle i politik får lov til at opleve. konkluderede en tilfreds Lindor sent torsdag aften på sit borgmesterkontor, hvor telefonen kimede konstant, for at han skulle kommentere og orientere om sin afgang. tk

null

Publiceret 06 May 2011 09:30