Kulturarven ligger lige foran vores næser

Vi har rigtig meget kulturhistorie i Region Sjælland, men bruger vi de værdier godt nok i forhold til turister? Nej, ikke som det ser ud lige nu. Fremover skal vi have langt mere fokus på den danske kulturarv.
Det skal vi, fordi vi i Region Sjælland - som ingen anden region i Danmark – har et meget stort udbud af kulturhistorisk materiale liggende lige foran næsen af os. Det vil vi i Vækstforum Sjælland også udnytte på turismeområdet.
"Ud af de omkring 75 mia. kroner, som turister forbruger for i Danmark hvert år, finder blot 3 mia. vej til kulturelle aktiviteter og forlystelser… I f.eks. Sverige og Frankrig er andelen af turismeforbrug tre gange større.”. Sådan stod det i Ugebrevet Mandag Morgen den 28. februar 2011.
Det gør vi noget ved nu, og derfor er kulturhistorien vægtet højt i Vækstforum Sjællands turismestrategi, hvor det er udvalgt som ét af to fyrtårne.
Region Sjælland har en række betydningsfulde historiske oplevelsescentre: Vi har for eksempel Vikingeskibsmuseet, Sagnlandet Lejre, Trelleborg, Borgcentret og Middelaldercentret.
Ved at skabe et mere formaliseret, målrettet samarbejde mellem regionens historiske oplevelsescentre, turisterhvervene og offentlige myndigheder, kan vi i fællesskab give Region Sjælland en stærkere kulturhistorisk profil. Og vi kan gøre det mere internationalt.
En satsning på kulturturisme kan ikke bare lokke flere turister til regionen, men også få mere ud af dem, mens de er her. Alt dette vil Vækstforum Sjælland og Østdansk Turisme arbejde med at gøre endnu mere tydelig de kommende år.

Publiceret 07 May 2011 18:00