Martin Christensen og HB Køge snublede i udekampen mod FC Fredericia. (Arkivfoto: JCJ).

Martin Christensen og HB Køge snublede i udekampen mod FC Fredericia. (Arkivfoto: JCJ).

HB Køge snublede i Fredericia

Fredericia tilføjede HB Køge deres blot andet nederlag i 16 kampe, da Smedegaard og Friis sikrede 2-0 på Monjasa Park. I bunden spillede Kolding FC og Hvidovre 1-1. HB Køge har sat kursen mod en hurtig oprykning til Superligaen, og i de seneste 15 kampe var det blot blevet til et enkelt nederlag. Derfor måtte Auri Skarbalius’ tropper da også regnes for favoritter, da de i dag gæstede Fredericia, der ellers har sprudlet i perioder i dette forår. Første halvleg forløb uden scoringer, men efter en lille times spil var Fredericias Henrik Smedegaard på plads til at gøre det til 1-0 til hjemmeholdet. Lige før lukketid gjorde Morten Friis det så til slutresultatet 2-0. Det var svanernes blot andet nederlag i de seneste 16 kampe.

Efter Viborgs sejr over Vejle fredag aften, havde HB Køge alle muligheder for at tage et næsten afgørende skridt videre mod Superligaen søndag eftermiddag i udekampen mod FC Fredericia.
Men hjemmeholdet havde ikke i sinde at forære gæsterne fra Østsjælland noget, og kampen sluttede 2-0 til FC Fredericia - begge mål scoret i anden halvleg.
Efter en lige første halvleg bragte Morten Smedegaard FC Fredericia foran et kvarter inde i anden halvleg. 1-0 var stillingen til et minut før den ordinære spilletids udløb, da Morten Friis slog jydernes sejr fast.
Dermed beholdt HB Køge forspringet på 7 points ned til Vejle.
HB Køges næste kamp er på fredag den 13. maj kl. 19.00 på hemmebane mod AB.
Mere om kampen senere her på Lørdagsavisen.dk.
pm

Publiceret 08 May 2011 17:00