Staunings Ø udgør sammen med Ølsemagle Revle en barriereø foran den egentlige kyststrækning i Køge Bugt. (Foto: Jytte Petersen)

Staunings Ø udgør sammen med Ølsemagle Revle en barriereø foran den egentlige kyststrækning i Køge Bugt. (Foto: Jytte Petersen)

Ny hjemmeside om Danmarks fredninger

Danmarks Naturfredningsforening fejrer 100 års jubilæum med ny hjemmeside om Danmarks fredede områder

Af
Af Rebekka Knudsen

I anledning af, at Danmarks Naturfredningsforening kan fejre sit 100 års jubilæum, er der åbnet op for en ny hjemmeside, hvor man nemt og hurtigt kan få et overblik over de fredede områder i Danmark. I Køge og omegn er der flere fredede steder, og med få klik på siden, kan man finde inspiration til søndagens udflugt.
For de fugleinteresserede kan Staunings Ø i Køge Bugt anbefales, her er der rige muligheder for at opleve fuglelivet på nært hold.
Åsen i Køge derimod, er et yndet sted for lokale joggere, men for dem som endnu har et besøg til gode, så kan man gå ind på www.dn.dk/oplevfredninger.
Her kan man se billeder af åsen, og få en forklaring på hvorfor området er fredet. Men for at yde området retfærdighed, må man nok have vandreskoene på, og komme ud og se det med egne øjne - også her kan hjemmesiden være behjælpelig, med gode idéer til stier og seværdigheder i området.
Der er også lavet en applikation til smartphones, så alle der er i besiddelse af sådan en, har mulighed for at downloade applikationen, finde rundt i de naturskønne områder, og finde forslag til vandreture, mens de er på farten. Eller bruge den til at finde information om områderne, mens de befinder sig der.

Publiceret 08 May 2011 11:45