Storebror Magnus Blak, den ene af ejerne i Støden, sammen med Jesper Mathiesen, der er bestyrer på Inter-Pool og Mary’s. (Foto: Erling J. Pedersen)

Storebror Magnus Blak, den ene af ejerne i Støden, sammen med Jesper Mathiesen, der er bestyrer på Inter-Pool og Mary’s. (Foto: Erling J. Pedersen)

Vi fejer for mere end egen dør

Pool-center afviser kritik af roderi i Støden

- Vi gør mere end at feje for egen dør. Derfor synes jeg også at kritikken, om at der er svineri i Støden, er helt forfejlet, når man tænker på, at Roskilde er et stort uddannelses-center, hvor mange går i byen. Sådan forklarer Magnus Blak, den ene af brødrene, der ejer Inter-Pool og Mary's i Støden 9, efter en artikel i Roskilde Avis den 29. april, hvor både politi og kommunens afdeling for Vej og Grønne områder fortalte om problemerne i Støden, på Hestetorvet og i Jernbanegade. - Faktisk gør vi mere, end man kan forlange af os, sgiger Magnus Blak. - Vi har nemlig ansat en mand, der fejer fortovet helt nede fra Absalons skole og op rundt om hjørnet hos Slagter Frimann. Vi fejer altså ikke kun for egen dør. Det foregår også inden forretningerne skal åbne om lørdagen, hvor problemet normalt er størst.

Kun én klage

Magnus Blak henviser til, at der kun er kommet én klage over støj eller møg i 2008. - Hvis der ellers opstår problemer her i ejendommen, så klarer udlejeren, 'fællesbager Mogensen' det med de øvrige beboere. - Vi har det bedste forhold til ham og retter straks på tingene, hvis han beder os om at ændre noget. Der er aldrig nogen problemer med ham, siger storebror Blak.

En uddannelsesby

Samtidig fremhæver han, at Roskilde efterhånden er blevet en meget stor uddannelsesby med mange tusinde unge på RUC, de mellemlange uddannelser på Campus Sjælland, erhvervsskolerne og de tre store gymnasier. - Det er lykkedes at vokse og skabe liv. Byen har fået over 10.000 indbyggere ekstra i de sidste ti år, og flere af de unge studerende bor her nu også. - Når man sammenligner med andre byer på Sjælland, så er der skabt et miljø for de unge, så de har lyst til at gå i byen her. - Tænk f.eks. på Gimle, hvor 2.000 mennesker kan høre musik. Det ligger her for enden af Støden, og selvfølgelig efterlader det også lidt spor, når så mange mennesker skal hjem fra en stor koncert. - I andre sjællandske byer er der helt dødt, og de unge flygter. Jeg synes, Roskildes byråd har valgt rigtigt ved at skabe forhold, så de unge mennesker har lyst til at være her, konkluderer Magnus Blak. tk

Publiceret 08 May 2011 09:30