(Colourbox).

(Colourbox).

Ny engelsk masteruddannelse i Køge

Ny uddannelse på masterniveau i Køge fokuserer på leadership og personlig udvikling. Center for Diplomledelse – et samarbejde mellem Køge Handelsskole og ZBC samt Erhvervsakademi Aarhus barsler med en ny lederuddannelse, hvor fokus er lagt på personlig udvikling.
Uddannelsen udbydes i samarbejde med et engelsk universitet og udmærker sig blandt andet ved alternative test og eksaminer.
Mere leadership – krydret med sport, rollespil og nytænkende eksamensformer – og mindre management. Sådan kunne varedeklarationen på en ny masteruddannelse, der ser dagens lys i Danmark til september, lyde i ultrakort form. Uddannelsen udbydes af et konsortium bestående af Center for Diplomledelse, der udgøres af Køge Handelsskole og ZBC - Zealand Business College, og Erhvervsakademi Aarhus, men de danske uddannelsesinstitutioner står ikke alene med projektet.
- Vi har længe talt om at udbyde en anderledes Master i ledelse, og vi har kigget os omkring efter samarbejdspartnere, der som os har fokuseret mindre på management og mere på leadership. Det har vi fundet i den britiske professor Rakesh Sondhi og University of Buckingham, som vi nu kan udbyde uddannelsen i samarbejde med, siger Tim Christensen, direktør på Køge Handelsskole.

Passion og karisma

Rakesh Sondhi arbejder med at klæde ledere på i forhold til at skabe passion og opbygge karisma, og undervisningen henter blandt andet inspiration fra sportens verden, ligesom der kigges nærmere på historiske lederes måder at agere på.
Alt sammen elementer, der skal give aspiranterne nye input og give redskaber til kontinuerlig personlig udvikling som menneske og leder.
Målgruppen er typisk funktionsledere og folk med en diplomuddannelse i ledelse, som har ambitioner om at opkvalificere deres lederprofil yderligere. Uddannelsen er anderledes end de mange MBA'er, man kan tage i Danmark. Det er en MSC-uddannelse (Master of Social Science), og der indgår nogle elementer, som er man ikke finder ret mange steder – om overhovedet – i Danmark.
- Uddannelsen er i sin nye form ganske nødvendig i dag, hvor virksomhederne og lederne har brug for, at vi fra bunden af trappen og alle trinene opad, fokuserer på praktisk anvendelighed i vores uddannelser – fra AMU-kursus over merkonom-, akademi-, diplom-, bachelor- og nu på masterniveau, uddyber Tim Christensen.

Nye metoder

Tim Christensen ser frem til at kunne tilbyde en anderledes lederuddannelse end den, som danske ledere typisk kan få.
- I den nye uddannelse har vi taget udgangspunkt i, at deltagerne har stiftet bekendtskab med de mere grundlæggende ting, man som leder skal have i værktøjskassen. Vi tager også udgangspunkt i, at man er vant til både mundtlige og skriftlige eksaminer. Det, vi gerne vil fokusere på, er derfor nye metoder, og derfor vil en eksamen eksempelvis kunne have form af et rollespil. Vi vil simpelthen give de studerende noget andet, end de er vant til, understreger Tim Christensen, som håber, at mødet mellem to undervisningstraditioner vil give ekstra meget dynamik.
- Undervisningen kommer til at ligge i moduler af et par dage, hvor undervisere fra England først kommer med input, og så samler vi op med cases hentet i den danske virkelighed, som de studerende befinder sig i. Vi tror meget på, at den vekselvirkning giver et spændende udbytte for de studerende, som de kan anvende som ledere direkte, slutter Tim Christensen.
Samarbejdet omkring den nye uddannelse tog for alvor fart i løbet af 2010, og konsortiet forventer at kunne starte det første hold op til i midten af oktober.
pm

Direktør på Køge Handelsskole Tim Christensen.(Arkivfoto: JCJ).

Direktør på Køge Handelsskole Tim Christensen.(Arkivfoto: JCJ).

Ny MSC i Danmark

Den nye MSC på dansk grund er en to-årig deltidsuddannelse. Den giver 90 ECTS–point, hvor en masteruddannelse typisk vil give 60. Undervisningen foregår på engelsk og indeholder bl.a. fag som 'Leading Strategy', 'Spirituality and Cultural Diversity in Leadership' og 'Leadership Expression'. Undervisningsmetoderne på uddannelsen er mange og spænder fra traditionelle metoder som casestudier og præsentationer over interaktive seminarer til utraditionelle metoder som boksning og yoga. Uddannelsen starter op i midten af oktober og udbydes af et konsortium bestående af Center for Diplomledelse på Sjælland og Erhvervsakademi Aarhus. Nærmere information om uddannelsen kan fås på www.masterinleadership.dk.

Publiceret 09 May 2011 18:30