Stop for bandekriminalitet – nu!

Politiet havde i fredags en storstillet aktion flere steder i Køge, hvor omkring 100 betjente og politihunde deltog. Aktionen var en udløber af den seneste tids bandekonflikt og skudepisoder i Køge. Politiet ledte efter personer, våben og forskellige effekter til efterforskningen af bandekonflikten, og dagen forinden var det lykkes at få anholdt en ung mand for drabsforsøg på Søndre Viaduktvej.
Det er dejligt at opleve, at politiet møder så talstærkt op og gør en kæmpe indsats for at få bandekonflikten stoppet. For en ting er helt sikkert, vi kan ikke leve med skyderi på åben gade. Det skal der konsekvent og massivt sættes en stopper for, og de skyldige skal retsforfølges og dømmes. Vi lever ikke en bananrepublik, hvor lovløse tilstande hersker, men i et retssamfund.
Opbakningen til et stop for bandekriminalitet var heller ikke til at tage fejl af ved den seneste demonstration fra Torvet i Køge og ud til Ellemarken. Her deltog omkring 500 borgere. Jeg deltog selv og signalet fra demonstrationen var klart: Borgerne ønsker fred, ro og tryghed i hverdagen – ikke bandekrig, uro og skyderi på åben gade.
Desværre ses udfordringer med bandekriminalitet overalt i landet, og banderne er organiseret på tværs af kommunegrænserne. Derfor må en del af løsningen være et tæt samarbejde på tværs af kommunerne, bl.a. gennem SSP samarbejde, banderåd, kommunale kontaktråd, boligforeninger og andre kommunale samarbejdsfora. Vi skal hele tiden være i hælene på de kriminelle. Det gør vi bedst ved et tværkommunalt samarbejde og i et tæt samarbejde med politiet.
Vi kan ikke leve med, at banderne agerer uden for lovens rammer og gør som det passer dem. Det er en meget vigtig opgave at komme den eksisterende bandekriminalitet til livs. Samtidig er det vigtigt med den forebyggende indsats, således at vi får stoppet rekrutteringen til banderne.
Demonstrationen forleden i Køge var en god oplevelse, som jeg gerne vil takke arrangørerne for at have taget initiativ til. Den var nemlig et – helt rimeligt - signal om, at vi som borgere skal kunne bevæge os trygt i det offentlige rum – døgnet rundt – og ikke frygte at blive skudt på ved en fejltagelse ved at opholde os på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Publiceret 09 May 2011 09:15