Ældre går til stålet i nyt seniorværksted. Foreningen søger penge og lokaler til deres aktiviteter. Modelfoto.

Ældre går til stålet i nyt seniorværksted. Foreningen søger penge og lokaler til deres aktiviteter. Modelfoto.

Ældre går til stålet

Den ny forening Ishøj Seniorværksted vil have gang i de ældre

Det findes i Næstved og Svendborg og har stor succes. Nu har en ny forening i Ishøj sat sig for også at skabe det i deres kommune. Ishøj Seniorværksted går efter at skabe hobbyfaciliteter for for ældre. I starten går man efter det, der er mest behov for: Et værksted for dem, der vil arbejde med stål og træ, fortrinsvis på maskiner.
Grundene til at danne foreningen er mange:
"Man kan skabe nye netværk og kammeratskaber på tværs af tidligere arbejde og uddannelse. Fra sundhedsministeriets undersøgelser og rapporter, har vi konstateret, at hvis man aktiverer mennesker falder tallene for livsstilssygdomme og forbrug af tobak og spiritus kan holdes nede på acceptable niveauer. Psykologer siger, at ægteskaber og samliv ofte går i stykker, når en eller begge parter i samlivet må gå hjemme uden rigtig at have indhold i livet," hedder det i en pressemeddelelse, som foreningen har sendt ud.
Foreningen er åben for alle pensionister og efterlønnere, og vil gerne se medlemmer fra nabokommunerne også. Du kan læse meget mere om foreningen og dens jagt på lokaler og fondsmidler på www.ishoj-seniorvaerksted.dk.

Ishøj Seniorværksted

Der lægges i begyndelsen vægt på de lidt tunge håndværk: · Snedker/Tømrer maskiner (arbejde i og med træ) · Maskine (arbejde i og med metaller) herunder også svejsning. Lette håndværk kan være: · Computer, internet og TV herunder uddannelse og hjælp til opsætning af computer/TV i hjemmet · Glarmester · Arbejde med stof/læder, herunder møbelpolstring Kreative hobbys kan være: - Musik, Porcelæns- og glasmaling, -Smykker, -Lærredsmaling, -Ler og skulptur, -Radioamatør mm.

Publiceret 10 May 2011 10:02