En del af EUC Teknisk Skole Køge skal rives ned - og i stedet er det planen at der på området skal opføres 155 boliger i op til fire etager. (Foto. DS).

En del af EUC Teknisk Skole Køge skal rives ned - og i stedet er det planen at der på området skal opføres 155 boliger i op til fire etager. (Foto. DS).

Protestmøde mod nybyggeri på Boholtevej

Af
Per Møller

På byrådsmødet tirsdag den 26. april besluttede Køge Byråd at sende et forslag til ny lokalplan for området ved EUC Teknisk Skole på Boholtevej i Køge i offentlig høring.
" Teknisk Skole på Boholtevej i Køge skal rives ned, og i stedet skal der bygges 155 boliger i området" lød meldingen fra byrådsmødet.
Men det byggeri er der en række naboer til området ved EUC Teknisk Skole der ikke er så begejstret for.
- Et godt initiativ om at forskønne kvarteret er vi glade for. Vi synes, at kommunens plan om et nyt byggeri ser spændende ud, med mange gode forslag, men vi er en række beboer i kvarteret, der er noget bekymret over enkelte dele af Køge Kommunes forslag til en ændring af den eksisterende lokalplan, siger René Keldorff på vegne af beboere på Jasminvej i Køge.
Ændringen indebærer bl.a. at der skal opføres 155 boliger på arealet ved bl.a. kirken, EUC og boldbanen.
- Vi er bekymret over, at planen er at bygge i op til fire etager og at en overvejende andel af disse boliger, 85 ud af 155, bliver almennyttigt boligbyggeri. Vi mener, at det er positivt at området forskønnes, og at der bygges nyt på området til glæde for nye som nuværende beboer i kvarteret. Vi mener dog samtidig, at et boligbyggeri under ingen omstændigheder bør være over to etager i det aktuelle område, siger René Keldorff, der sammen med en række beboere har dannet Facebookgruppen "Sig nej til nyt 4-etagers boligbyggeri i Boholte, Køge" og nu inviterer til et protestmøde torsdag den 19. maj kl. 19.00–21.00 på Hastrupskolen, pav. 4, hvor alle som deler beboernes bekymring og skepsis, i mere eller mindre grad, er hjertelig velkommen.
- På mødet kan vi sammen lægge hovederne i blød for udvikling af en strategi til at gøre et forsøg med at få indflydelse på udformningen af planen for området, før den officielle høring den 9. juni i EUCs kantine. Så vi håber at se rigtig mange, da det er nok er en forudsætning for succes, siger René Keldorff.
Læs også læserbrev omkring dette emne senere onsdag formiddag.

Publiceret 11 May 2011 05:45