Foråret får tyvene til at arbejde ekstra hårdt i midtbyen, når mange folk samles i gader og stræder. (Arkivfoto: Erling J.)

Foråret får tyvene til at arbejde ekstra hårdt i midtbyen, når mange folk samles i gader og stræder. (Arkivfoto: Erling J.)

Tyvene er løs i Roskilde

Lomme- og butikstyve arbejder ekstra hårdt, når temperaturen stiger

Af
Anette Gundlach

Både lomme- og butikstyvene får ekstra travlt med at stjæle, når temperaturen stiger i landet. Og det har man allerede mærket i flere butikker og i gågaden i Roskilde, fortæller politibetjent Tom Kjeldskov fra Midt- og Vestsjællands Politi. Tyvene går både i lommer og tasker på folk på gader og stræder, ligesom de stjæler mærkevarer fra butikkerne. Ejer af Intersport i Roskilde Jan Storinggaard forklarer, at de i butikken har ekstra kig på butikstyve på de tre etager sportsbutik. Han har i dette forår ikke oplevet tyverier, det skyldes muligvis, at man i butikken har meget fokus på tyverier, forklarer han. - Vi holder for eksempel øje med mistænkelige personer, der kommer med store tomme sportstasker, siger ejeren. Han forklarer, at en eller to af de 13 personer, der altid er på arbejde i butikken holder øje med formodede tyve. Samtidig går alarmen i gang, hvis man forlader etagen, man er på uden at betale varen først. Som en ekstra hemsko for tyvene, er de dyre jakker låst fast, så de ikke er så nemme at stikke af med. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 11 May 2011 11:00