Det er nu vi alle her i byen skal stå sammen…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Det er helt uundgåeligt, at tænke på Køge i øjeblikket, uden også at tænke på bandekrige, personstridigheder o.s.v., men der foregår da heldigvis også mange positive ting, som vi virkelig kan glæde os over.
Allerede i sidste uge var jeg inde på den demonstration, der var for fred i Køge by. Den var opstået spontant, og selvom nogle måske vil hævde, at den har politiske undertoner, fordi en folketingskandidat – i dette tilfælde Jesper Gisli fra SF – har startet ”bevægelsen”, så er jeg egentlig fløjtende lige glad.
Der er så mange ting i vores dagligdag, der har ”politiske undertoner” – og hvad så…?
Er det vigtigste egentlig ikke, at nogle tør stå frem og sige fra…?
Jeg synes det, og derfor har torsdag aftens demonstration i Søparken også haft min fulde opbakning. Vi vil ikke have al den ballade i vores by. Hvis der er nogle, som ikke kan lide hinanden, så må I egentlig selvom det – bare andre fredelige borgere ikke kommer i klemme.
I skrivende stund – torsdag eftermiddag – er det ikke til at vide, hvor mange, der aktivt ville tage del i demonstrationen, men mon ikke et pænt stykke over tusinde har villet give deres mening til kende? Jeg tror det. Folk i Køge er ikke til den slags ballade – vi vil ikke have det…!

Nu skal vi have fest

Køge Handelsstandsforening har også sagt fra overfor ballade i byen. Dels er man stadig i gang med at undersøge medlemmernes interesse for et permanent vagtværn, og dels har man sponsoreret faklerne til torsdag aftens demonstration for fred.
Til gengæld er handelsstandsforeningen mere til fest og humør i byen, og det viser foreningen i den kommende tid, hvor hele Køge by kommer til at stå i festens tegn.
Allerede på torsdag den 19. maj er der Torvemarked i byen, og det bliver det største marked nogensinde. Tæt på en ¼ af samtlige medlemmer af foreningen har tilmeldt sig markedet, og i første omgang måtte man melde udsolgt. Køge Kommune var dog hurtigt ude med en hjælpende hånd, og med expres-fart blev der behandlet en ansøgning fra Køge Handelsstandsforening om at få udvidet markedet. Nu bliver Østre og Nordre Torvegader spærret af i dagstimerne på torsdag, så alle omkring et halvt hundrede stadeholdere kan få plads.
Der er virkelig ros til Teknisk Forvaltning og Teknik- og Miljøudvalget for denne indsats!
 

HB Køge skal i Superligaen

Selvom situationen hverken blev forbedret eller forværret i sidste weekend, så ligger HB Køge fortsat til oprykning til landets fornemmeste fodboldrække. I skrivende stund kendes naturligt nok ikke fredagens og weekendens resultater, men mon ikke oprykningen stadig bliver sikret mod Skive i næste weekend.
Her på avisen, i Køge Handelsstandsforening og i HB Køge er vi i fuld gang med at forberede enten den store oprykningsfest til den 28. maj på Torvet, eller den altafgørende kamp mod AGF den 29. maj.

Kæmpe tillæg

Lørdags-Avisen er i denne uge på 200 sider, og det afspejler meget godt den optimisme, der er ved at være på vej i samfundet.
”Erhvervs-Avisen, Sjælland” -  der udkommer til det halve Sjælland – tangerer sin egen rekord på 56 sider, heraf bl.a. 24 sider med erhvervsejendomme– og et andet tillæg: ”Go' dag Køge – Go' dag Bornholm”, der udkommer i Lørdags-Avisens område + på hele Bornholm byder på 48 siders spændende og underholdende weekend-læsning.
- rigtig go' weekend!

Publiceret 13 May 2011 10:30