Ole Wayland Hansen lever igen efter, at han for syv år siden fik en ny lunge. Nu vil han være med til at starte Danmarks Lungeforening i Roskilde. (Foto: Erling J.)

Ole Wayland Hansen lever igen efter, at han for syv år siden fik en ny lunge. Nu vil han være med til at starte Danmarks Lungeforening i Roskilde. (Foto: Erling J.)

Ny lunge gav nyt liv

Ole Hansen vil starte afdeling af Danmarks Lungeforening i Roskilde

Af
Anette Gundlach

Et liv i kørestol og altid tilkoblet en iltflaske. Bare det at lægge sig ned i sengen gjorde Ole Wayland Hansen forpustet, før han fik ny lunge i 2004. Da han vågnede op efter transplationen kunne han pludselig trække vejret igen. Nu vil han være med til at starte en afdeling af Danmarks Lungeforening i Roskilde. - Du drømmer ikke om, hvordan det er at vågne op og kunne trække vejret selv. Jeg fik et helt nyt liv, siger den 64-årige mand, der nu er i stand til at trave byen rundt uden åndedrætsbesvær. Han lider af en sjælden lungesygdom, der gjorde at lungerne blev større og mistede deres elasticitet.

Døden på bordet

Transplationen er ikke ufarlig, og den er absolut sidste udvej. - Der var to andre, der fik nye organer samme dag som mig. De er nu begge døde, siger Ole Hansen. Han forklarer, at han er nødt til at spise et halvt apotek hver eneste dag resten af livet. - Jeg har da nogle af bivirkningerne, men uden medicinen var jeg død i dag, siger den friske herre, der netop nu er ved at hænge plakater op flere steder i byen. Plakater om Danmarks Lungeforening, der skal have det første møde i Roskilde onsdag 25. maj. Målet med mødet er at danne en lokal forening i Roskilde ved hjælp af lokale kræfter. Foreningen er for alle, der gerne vil vide mere om den udbredte og alvorlige lungesygdom KOL, lungetransplationer , lunger og astma og meget andet om lunger. - Vi vil arrangere foredrag med folk, der kan fortælle og hjælp folk eller pårørende til mennesker med dårlige lunger, siger Ole. Desuden kan man også få talt med andre, der har erfaringer med dårlige lunger. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 13 May 2011 09:00