Fra den seneste generalforsamling hos BKB. (Arkivfoto: JCJ).

Fra den seneste generalforsamling hos BKB. (Arkivfoto: JCJ).

Principiel antennesag afgøres i Højesteret

Slagsmålet om salget af Køge Byfællesantenne afventer resultatet af Højesteretssag om en tilsvarende sag fra Esbjerg.

Af
Martin Rasmussen

Kritikerne af Køge Kommunes salg af Køge Byfællesantenne vejrer morgenluft, efter at det nu ligger fast, at Højesteret skal behandle en parallel sag fra Esbjerg.
Vestre Landsret gav ellers Esbjerg Kommune medhold i en sag om, hvorvidt det var lovligt eller ej, da Esbjerg Byråd for fem år siden solgte byens tv- og kabelnet "Esenettet" til TDC for 265 millioner kroner. Sagen var anlagt af en af brugerne, Hans Chr. Sønderby, og ifølge P4 Esbjerg har han nu fået bevilget fri proces til at føre sagen videre til Højesteret.
Sagen er på mange måder sammenlignelig med situationen i Køge Kommune, hvor en gruppe borgere er utilfredse med, at Køge Kommune snuppede gevinsten i forbindelse med salget af Køge Byfællesantenne for nogle år siden. Borgerne, som primært er organiseret i Brugerforeningen for Køge Byfællesantenne, mener i stedet, at provenuet fra salget skulle fordeles mellem de brugere, der har betalt tilslutningsafgift til byfællesantennen og dermed i praksis har betalt for anlægget.
Sagen er med andre ord ganske principiel, og det er på den baggrund, at man nu afventer Højesterets stillingtagen til sagen fra Esbjerg. Den bliver formentlig også afgørende for sagens videre forløb i Køge, vurderer byrådsmedlem Finn Buch Petersen (D), der som BKB-formand er gået forrest i kampen om retten til de omkring 60 millioner kroner, som byfællesantennen blev solgt for.
- Vi giver aldrig op, men vi kan jo komme i en situation, hvor der ikke er mere at gøre, og hvis højesteretssagen bliver afgjort til fordel for Esbjerg Kommune, så har jeg nok ikke fantasi til at forestille mig, at vi kæmper videre, siger han.
Hvis Hans Chr. Sønderby vinder sagen, vil der til gengæld være banet vej for en tilsvarende sag om Køge Kommunes salg af byfællesantennen - en sag der altså kan blive dyr for kommunen, hvis man skal udbetale 60 millioner kroner fordelt til de omkring 15.000 husstande, der var tilknyttet byfællesantennen.
- Det er en tilbagevendende glæde for mig, at jeg ofte bliver kontaktet af folk, der siger, at "vi bare skal holde fast, for det kan simpelt hen ikke passe", siger Finn Buch Petersen om den interesse, der er for sagen, selv om den efterhånden har været uafklaret i over to år, og det altså er uvist, hvornår man kan regne med en endelig afklaring.

null

Publiceret 13 May 2011 12:00