Roskilde og Lejre vil have nationalpark

Af
Dana Darwich Ahmad

Skjoldungelandet skal muligvis være nationalpark. Dette projekt og et magasin om dette blev præsenteret fredag formiddag af de tre tidligere og nuværende borgmestre i Boserup Skov. De er her fotograferet på samme sted, hvor magasinets forside er fra. Fra venstre ses den tidligere borgmester i Lejre, Flemming Jensen, ved siden af står den nuværende borgmester Mette Touborg fra Lejre, og Roskildes borgmester, Poul Lindor Nielsen.
De præsenterede alle tre forslaget om en Nationalpark i Roskilde-Lejres Skjoldungeland område. For at Roskildenser kan se området, er der i den kommende tid planlagt en masse aktiviteter i området.
Startskuddet på dette projekt foregår søndag 29. maj, hvor der vil blive skudt en ekspedition i gang med to hold fra henholdsvis Hvalsø og Roskilde. De to hold mødes efter 13 kilomter, men turen er på i alt 26 kilometer. På mødestedet kan man hvile og spise frokost sammen.
Magasinet er vedlagt avisen på onsdag og torsdag. Her kan man se meget mere om projektet og se de mange ture, man kan komme på.

Publiceret 13 May 2011 11:00