Autoteknik i nye omgivelser

En ny uddannelsesbygning på Aarhus Tech skal sætte standard for fremtidens undervisning af mekanikere og autoteknologer

Af
Søren Bjerg Nielsen

Mekaniker- og autoteknologstuderende får snart et nyt og inspirerende studiemiljø.
Til august skal omkring 200 elever rykke ind i en ny bygning i viby, og med 3782 kvadratmeter giver det de studerende alle muligheder for at gennemføre en spændende uddannelse.
"Vi får nu samlet uddannelserne til mekaniker og autoteknolog i helt nye, moderne lokaler, og det vil give en positiv synergi mellem de to uddannelser, som er på forskellige niveauer. De har hver deres styrkeområder, som de nu kan dele, og det bliver uden tvivl til glæde både for eleverne, de studerende og hele branchen," fortæller Søren Rousing Glob, som er uddannelseschef for Center for autoteknologi på Aarhus Tech.

Toptunet testcenter

De nye lokaler bliver indrettet i haller der allerede er der, med nye tilbyggede teorilokaler og fleksible områder. Det nye udstyr der vil blive installeret, findes kun på på få virksomheder og erhvervsskoler.
Det er blandt andet et testcenter og en motorprøvebænk, hvor man kan ændre på forskellige parametre, og se hvilken effekt det har på motoren.
Brugerne af de nye uddannelsesfaciliteter bliver både eleverne som går på den fireårige mekaniker-uddannelse, og de studerende som går på den toårige videregående erhvervsakademiuddannelse til autoteknolog.

Publiceret 14 May 2011 12:00