Kroppen i bevægelse - et udsnit af udsmykningen i tumlesalen på Ellemarksskolens SFO.

Kroppen i bevægelse - et udsnit af udsmykningen i tumlesalen på Ellemarksskolens SFO.

Børn fra Ellemarksskolen vinder pris

Udsmykning af Spidsens tumlesal er blandt årets vindere af Springfrøprisen. Prisen uddeles af Undervisningsministeriet og Kulturministeriet.

Ellemarksskolen i Køge er blandt vinderne af årets Springfrøpris, som uddeles af Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. Prisen gives til skoler, som gør noget særligt inden for de praktiske, musiske og kreative fag.
Det er udsmykningen af tumlesalen på skolens SFO, Spidsen, som nu bliver præmieret.
- ”Kroppen i bevægelse” er fællestitlen på de ti store billeder, som eleverne i 4a, 4.b, 4c og 5b har malet. De fire klasser har i et halvt år arbejdet med projektet ”Kroppen i bevægelse” i deres billedkunsttimer, så det var en jublende børnegruppe, der modtog beskeden om, at de er blandt vinderne i en landsdækkende konkurrence, fortæller skoleleder Lone Svarre Petersen.
Undervejs i projektet har eleverne tegnet hinanden, brugt hinanden som skabeloner, modelleret hinanden i ler og klippet figurer i sort papir. Elever og lærere besluttede i fællesskab, at de sorte silhuetter skulle bruges i den endelige udsmykning, så nu danser, svømmer og springer figurerne rundt i stort format på væggene i Spidsen.
- Børnene på Ellemarkskolen har deres daglige gang på Spidsen, som er deres SFO. I salen, som er blevet udsmykket, danser børnene, spiller fodbold, teater, bordtennis og meget andet. Malerierne afspejler på den måde fint de aktiviteter, der foregår for børnene i SFO og på skolen. Jeg håber, at sådanne aktiviteter kan inspirere andre i Ellemarken til at skabe glade og trygge rammer for alle, siger Lone Svarre Petersen
Springfrøprisen uddeles fredag den 10. juni af undervisningsminister Troels Lund Poulsen, og først her bliver det afsløret, om Ellemarksskolen får første-, anden- eller tredjepræmie for kunstprojektet.
Førsteprisen er på 25.000 kr, andenprisen på 15.000 kr og tredjeprisen på 10.000 kr.
pm

Fakta

Springfrøprisen gives til projekter, der går ud over de sædvanlige rammer og samtidig opfylder Fælles Mål for de praktiske, musiske og kunstneriske fag. Der lægges bl.a. vægt på at erfaringerne fra projektet kan inspirere andre skoler.

Publiceret 14 May 2011 09:00