Gruppen bag møbelforretningerne på Københavnsvej. Fra venstre: Niels Peter Nielsen,Poul Rosenkilde, Kurt Nielsen og Jørgen Toftegaard.

Gruppen bag møbelforretningerne på Københavnsvej. Fra venstre: Niels Peter Nielsen,Poul Rosenkilde, Kurt Nielsen og Jørgen Toftegaard.

Ingen burger-kunder på vores parkeringpladser

Møbel-folk forudser store trafikale problemer på hjørnet af Københavnsvej og Søndre Ringvej

Af
Jeppe Olsen

Et stort fastfood-projekt med tre såkaldte driv in-restauranter er i støbskeen på hjørnet af Københavnsvej og Østre Ringvej.
Også kendt som McDonalds-krydset.
Burger King, Sunset og et smørrebrøds-koncept ved navn Madkassen er i følge Roskilde Avis' kilder nævnt som mulige mad-udbydere.
Til naboernes store fortrydelse.
For alt imens at burger- og sandwich-publikummet ganske givet glæder sig, så siger folkene bag Jørgen C. Nielsen Møbler, Boconcept og Trip Trap: Det er en om'er.
Budskabet gælder først og fremmest kommunes Planafdeling. Her har man udstedt det, der hedder en principiel byggetilladelse til investoren GVL Entreprise.
Det er meget tæt på at betyde grønt lys. Og arkitekt-virksomheden Bo Arkitekter i Valby har tegnet et veldefineret projekt, som Roskilde Avis er i besiddelse af.

Parkerer problemerne

- Vi har intet imod nye naboer, som kan give en afsmittende effekt. Altså nysgerrige blikke rettet mod møbelforretningerne.
- Men fastfood-projektet vil give os og vores kunder store problemer. Det er vi ikke glade for, siger Kurt Nielsen.
Han er erhvervs-ejendomsmægler og talsmand for Jørgen Toftegaard, som ejer alle tre møbel-butikker.
Butikkerne råder over mange p-pladser i nærområdet, og det er præcis her, det konkrete problem ligger.
- Man baserer planerne på en langt større kunde-trafik og mange flere restaurant-besøg, end McDonalds har på den anden side af krydset.

Bomme og vagtværn

Men mens McDonalds råder over 49 p-pladser, vil der ifølge projekt-tegningerne kun komme mellem 20 og 25 p-pladser på modsatte side af Københavnsvej.
- Derfor frygter vi, at fastfood-kunderne vil optage Jørgen C. Nielsen Møblers og Boconcepts parkeringspladser, argumenterer Kurt Nielsen.
Han mener ikke, at bomme og vagtværn vil være en særlig sympatisk måde at holde orden på p-forholdene på.
- Det er ikke et særlig imødekommende signal. Det er meget bedre at opføre restauranterne med tilstrækkelig p-kapacitet fra start.
- Eller give byggetilladelsen til et andet projekt.

Publiceret 14 May 2011 09:00