Travle Hvidovre svømmere

I Hvidovre svømmeklub er konkurrencesvømmerne meget aktive. Både med hensyn til træning, men også når der bliver tænkt i konkurrencer

Det har resulteret i at mellem 25 og 45 timer er blevet tilbragt i en svømmehal i weekenderne i løbet af den sidste måned.

SB Cup i Korsør

Derudover bliver der lagt 3-5 timer om ugen i den normale træning, så man kan med sikkerhed sige at svømmerne er nogle aktive unge mennesker. Timerne er dog givet godt ud, idet alle svømmere har fået gode resultater i bassinet.
Første stævne foregik i Korsør Svømmehal, som svømmerne var vænnet til, da de tilbragte hele vinterferien i Korsør på træningslejr. Gensynet med hallen var dejligt for svømmerne, der følte sig på hjemmebane, selvom de var 1½ time væk hjemmefra. Jamilla Bistrup og Caroline Schlæger lagde hårdt fra start med hurtige tider på 25 meter fri svømning. Et løb, som ikke er på programmet særlig ofte. Silke Christoffersen fik kæmpet sig til en top-10 placering i 200 Individuel Medley, et løb der kræver at alle fire discipliner mestres. Josefine B. Olsen sikrede Hvidovre endnu en  top-10 ved at klare 100 meter fly i tiden 1:37.78 og endte på 8. pladsen. Kristine Mikkelsen kæmpede sig igennem 100 fly for første gang med tiden 1:46.83. Frederikke Mertins fik klubbens første medalje. Det blev nemlig til en 2. plads i favoritdisciplinen 100 ryg, kun overgået med sølle 1.30 sek op til guld-medaljen. Heudover blev det til guld for Frederikke i 50 bryst. 
Mads Hougård og Viktor Kielstrup svømmede yderligere to top-10 placering i land i disciplinen 100 ryg.  Anne Sofie Gammelgaard deltog også i 50 bryst og placerede sig i den øverste halvdel på en 20. plads. Bryst løbet var godt for Hvidovre, og Viktor Kielstrup hev den første medalje hjem på herre siden. Der var tæt kamp om medaljerne, men Viktor Kielstrup endte 0.01 sek foran nr. 3 og fik dermed en sølvmedalje. Udover en masse flotte tider blev også den første svømmer kvalificeret til Danske Årgangs Mesterskaber i Odense til Juni. Det var Frederikke Mertins der i 100 ryg nu skal koncentrere sig om det danske mesterskab resten af foråret.

DGI Landsmesterskab i Ikast

Bare to uger senere var svømmerne langt væk hjemmefra. Denne gang gik turen til Ikast, hvor der blev afholdt DGI Landsmesterskab. Et stævne, der havde deltagelse af hele 1000 svømmere fra hele landet. Flere medaljer blev svømmet sikkert i hus: Josefine B. Olsen blev landsmester i 200 fri, i samme løb blev Simone Bukholt tre’er og fik dermed en bronzemedalje. En sølv-medalje blev også taget med hjem, denne gang var det Frederikke Dons der tog sig af medaljen i hendes aldersgruppe. Josefine fik endnu en medalje senere i weekenden, da hun også svømmede en sølv-medalje hjem i 50 bryst. To mesterskaber blev svømmet hjem holdkapperne 4x50 medley og 4x50 fri. Holdet bestod af Frederikke Mertins og Julie B. Olsen, samt svømmere fra regionen (Maiken og Anne Sophie). Et andet hold bestående af Fie Sass, Magnus Sibbersen, Josefine B. Olsen og Jamilla Bistrup, stod efter holdkappen stolt på næstøverste trin med sølv-medaljerne om halsen i gruppen mix, også i begge holdkapper. Hvidovre tog sig af top-2 i løbet 200 ryg. Denne gang var det Signe Skousen der blev guld-medalje vinder, med Frederikke Mertins som to’er.
Herudover blev det til yderligere medaljer til Julie B. Olsen i 100 fri (Sølv) samt sølv i 100 IM, sølv til Frederikke Mertins og Julie Bak i 200 bryst, guld til Josefine B. Olsen i 50 fly og 100 IM, samt sølv til Mikkel S. Borch i 100 fly. Hvidovre’s kvalificerede hold bestod også af Mathilde Olsen, Magnus Windahl, Kristine Mikkelsen, og Clara H. Olsen. Træner Thomas-Øst Jakobsen udtalte efter stævnet:
-Vi havde et forrygende stævne med rigtig mange gode tider og præstationer. For de fleste af svømmerne var det første gang at de deltog i et landsmesterskab, og at de kunne styre nerverne var fantastisk at se. Til slut glæder vi os i Hvidovre over at kunne se svømmerne hygge sig med hinanden socialt på trods af store aldersforskelle. Noget man kunne se på busturen, i pudekampen lørdag aften samt faktisk hele weekenden igennem...

Publiceret 15 May 2011 12:30