Flemming Cramer Larsen.

Flemming Cramer Larsen.

¿Snart uddør ord som blyant¿

- Vi overvejer at oprette en hjælpecentral, siger formanden for Ældrerådet om ældres svære tilgang til det offentliges oftere brug af elektroniske medier

Formand for Ældrerådet i Hvidovre, Flemming Cramer-Larsen, er bekymret over, at ældre har svært ved at følge med udviklingen i disse digitale tider, hvor al information fra offentlige instanser efterhånden overgår til de elektroniske medier.

Af
ark

¿Den oversete generation¿ kalder han sine fæller. I bladet ¿Ældrerådet orienterer¿ skriver han således i majnummeret: - ... Myndighederne samles i centre uden for Hvidovre. Skat, motorregister, politi, postvæsen og pensionsområdet har forladt os eller er på vej ud. Det går især ud over... de 70+ årige, der i sin tid lærte at skrive med pen og blæk og havde de offentlige myndigheder lige ved hånden. Lokalsamfundet hang sammen...¿ skriver Flemming Cramer-Larsen. Formanden anfægter, at ¿det nu er billigere at alting foregår elektronisk, i stedet for at der bliver sendt et brev eller at rådhuset får besøg af borgeren. - Der er ikke længere tid til at sludre hyggeligt om tingene... Men der ingen vej tilbage... Snart uddør ord som blyant, brev og viskelæder. Nu hedder det iPhone, mail, links, pc og Apple News... - Hvem hjælper enlige ældre uden familie?, spørger Flemming Cramer-Larsen og opfordrer ældre til at tage kontakt til Borgerservice på Hvidovre Rådhus, i særlige tilfælde at snakke med sin sagsbehandler (sådan én har alle borgere), eller benytte sig af rådgivningstilbuddet hos Det Frivillige Ældrearbejde i Huset på Hvidovrevej 253B. - Vi overvejer for tiden, om vi kan oprette en art hjælpecentral i Huset, hvor vi kan lette problemerne for ældre med oplysninger, som man har behov for, slutter formanden for Ældrerådet.

Publiceret 17 May 2011 09:00