Flere og flere ingeniørstuderende ønsker et semester eller et praktikophold i udlandet. De ruster sig til fremtidens globale arbejdsmarked

Flere og flere ingeniørstuderende ønsker et semester eller et praktikophold i udlandet. De ruster sig til fremtidens globale arbejdsmarked

Ingeniørstuderende vælter ud i udlandet

Et rekordstort antal ingeniørstuderende vil læse i udlandet. Over halvdelen fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus har udlandsdrømme

Af
Søren Bjerg Nielsen

Om det skal være Kina, Indien eller Grækenland er ikke altafgørende.
Det er det derimod, at en tur under fremmede himmelstrøg bliver stadig mere almindeligt for unge på ingeniøruddannelserne i Danmark.
Det mærker man også på Ingeniørhøjskolen i Aarhus, hvor det er mere end halvdelen af de studerende, der ønsker at tage et semester eller praktikophold i udlandet.
Alene i august forventer Ingeniørhøjskolen at sende 67 studerende ud i verden. Det er en stigning på næsten 40 procent i forhold til sidste år.

Udlandet kalder

Én af de studerende der næste semester har fundet sit kald i udlandet er Henrik Mortensen. Han læser til bygningsingeniør og skal til et universitet i det sydlige Indien for at lære mere om bæredygtigt bygningsdesign.
"For mig er det afgørende at få udlandserfaring. Jeg tror, man lærer rigtig meget i mødet med nye sociale, kulturelle og ledelsesmæssige normer og værdier. Og jeg tror også, at et studieophold i udlandet kan være med til at gøre det tydeligt, hvad det er, der er mine styrker og svagheder som dansk ingeniør," siger han.
Med et mere og mere globaliseret arbejdsmarked, mener Jørgen Bundgaard Nielsen, der er uddannelseschef ved Ingeniørhøjskolen i Aarhus, at det er en vigtig brik i uddannelsen, at de studerende ruster sig med en en international dimension.
"Det er meget vigtigt, at de opnår globale kompetencer. Det kan få stor betydning for deres beskæftigelsesudsigter, og det skal være med til at sikre velkvalificeret arbejdskraft til dansk erhvervsliv," forklarer han.

Publiceret 17 May 2011 15:00