Zuhal Kocan er ambitiøs. Travlhed er for hende ikke noget problem, så længe man gør det, man elsker.

Zuhal Kocan er ambitiøs. Travlhed er for hende ikke noget problem, så længe man gør det, man elsker.

Arkitektstuderende og selvlært top-fotograf

For 22-årige Zuhal Kocan handler det om at gøre det man nyder i nuet

Af
Søren Bjerg Nielsen

Der er travlt i 22-årige Zuhal Kocans liv. Og sådan skal det helst være.
Ikke nok med at hun er i gang med 4. semester på Arkitektskolen, så er hun også i gang sit 6. år som fotograf. Meget forskellige ting, som alligevel har en rød tråd igennem sig.
"Nogle af de ting jeg har lært på mit studie, bruger jeg også i mine billeder. Jeg er begyndt at bruge mennesker mere figurativt, og jeg har lært at se flere detaljer ved at se længere tid på ting. Jeg forsøger så også at få folk til at se, at der er flere detaljer i mine billeder," forklarer hun.

Oplevelses-fotografi

Zuhal har ikke nogen professionel fotografisk baggrund. Det hele er selvlært igennem interessen for billeder.
"Jeg var faktisk bange for, at hvis jeg begyndte på en fotoskole, så kunne jeg blive træt af at tage billeder, hvis jeg endte med at have dårlige undervisere, eller skulle lære om noget kedeligt. For mig skal fotografi ikke læres, det skal opleves. Så ville jeg hellere ind i en ny verden der også interesserer mig."
Mens Zuhal har travlt med at jonglere sin fotografiske passion og en uddannelse som arkitekt, har hun også et helt tredje projekt kørende.
"Jeg er heldig at have to passioner der overlapper hinanden. men på arkitektskolen laver man virkelig mange projekter der aldrig bliver virkelige. Så jeg laver også smykker, for at få noget ud i den virkelige verden," fortæller Zuhal, der kalder sine kollektioner ViZU.AL Accessories, og ofte rejser til udlandet for at købe sine materialer.
Med så mange bolde i luften, kan det være svært at holde styr på, hvor man er på vej hen. For Zuhal er målet ikke nødvendigvis klart, men alligevel ret præcist.
"Jeg kommer til at have travlt i fremtiden, det ved jeg. Jeg synes det er vigtigt at gøre det man nyder i nuet, så hvad jeg helt præcist vil i fremtiden, det er ikke noget jeg tænker så meget over," fortæller den ambitiøse fotograf/artikektstuderende/smykkedesigner.

Publiceret 19 May 2011 12:00