Uddeler Jens Sørensen kan notere en støt årlig stigning i omsætningen i Dagli’Brugsen i Mejlby, og med byggeri og tilflytning vil der blive endnu flere kunder til at fylde de kommende større rammer ud.

Uddeler Jens Sørensen kan notere en støt årlig stigning i omsætningen i Dagli’Brugsen i Mejlby, og med byggeri og tilflytning vil der blive endnu flere kunder til at fylde de kommende større rammer ud.

Dagli’Brugsen i Mejlby udvider til det dobbelte

Byggeplaner i Dagli’Brugsen i Mejlby

Af
Anette Bonde

Om alt går vel kan en udvidet Dagli'Brugsen i Mejlby indvies i starten af 2012. Til den tid er butikslokalet øget fra 168 kvadratmeter til cirka 300. Desuden er der kommet flaskeautomat, nyt frostrum, nyt tag, vindfang ved indgangen, et lille kontor tæt på indgangen samt nye personalerum med frokoststue, nye toiletter og garderobe.

Lokalbrugs til dagli’brugs

Uddeler Jens Sørensen ser frem til at få mere plads, både for personalets og for kundernes skyld. Da LokalBrugsen ii Mejlby i 2009 blev til en Dagli'Brugs kom der flere varer ind i sortimentet, og de ikke alt for vide rammer, blev endnu trangere.

"Med udvidelsen bliver det meget mere overskueligt og nemt både for personalet og for kunderne."

Han peger på, at der bliver mere plads mellem hylderne, der bliver dobbelt så meget køl til kød og pålæg og en større frugt og grønt-afdeling, og så kommer der en lukket bagerdisk. Der bliver også forberedt bake-off, men det varer dog lidt længere, inden det bliver muligt at købe lunt brød direkte fra ovnen i Mejlby.

Glæder sig til nyt tag

Jens Sørensen ser i øvrigt meget frem til at få nyt tag. Som det er i dag, drypper det ned i butikken, når det styrtregner, og når det bliver tøvejr efter en frostperiode med sne. Så må han og hans ansatte finde spande frem og sætte rundt om på gangene.

I forbindelse med udvidelsen rives den tidligere uddelerbolig ned. Indgangen ud mod gaden lukkes og fremover bliver der adgang til butikken omme fra den nye del, det vil sige der, hvor uddelerboligen lå.
Indgangen rammes ind af et stort vindfang, og der bliver desuden plads til cirka femten p-pladser.

Flere kunder

Med den stærke vækst i kundeunderlaget er der ikke grund til bekymring. Dagli'Brugsen har været inde i en støt stigende vækst i de senere år, og med de mange nye huse, der skyder op i lokalområdet, bliver der endnu mere trafik hen til Brugsen.

Jens Sørensen fortæller, at der på arealet imellem Mejlby og Hårup er blevet bygget 10 nye parcelhuse indenfor de seneste tre år. I løbet af det seneste år er der desuden blevet bygget 10 dobbelthuse med i alt 20 lejligheder til udlejning, og yderligere 10 dobbelthuse er under opførelse. De første dobbelthuse er allerede indflyttet, og de kommende 10 er, så vidt Jens Sørensen ved, også lejet ud og er klar til indflytning pr. 1. juli.

"Det er noget, vi kan mærke", erklærer han med et stort smil, inden han går i gang i butikken igen, blandt andet med at få plads til varer og præsentere dem bedst muligt. Der skal ryddes en hylde væk, så der kan blive plads til en fryser til pølser og lignende. På den måde kan der være flere salater, fersk kød med mere i køledisken.

De kufferter, der nu ligger på hylden ...?

"Ja, dem må jeg finde jeg et andet sted til!."

Der er opstartsmøde på det nye byggeri tirsdag 24. maj. Herefter sendes skitserne til arkitekter, som så begynder at sætte de endelige streger. Jens Sørensen regner med, at byggeriet vil være færdigt i februar eller marts 2012. Dagli'Brugsen i Mejlby har dagligt åbent fra klokken 8-19. Det ændres sandsynligvis til 8-20 i den nye butik.

Publiceret 19 May 2011 15:15