Danmark skal ikke med på en løgn

Af
Af Jan Wammen Dam

Folketingskandidat i Sjællands Storkreds (V).

"Vi skal have hele Danmark med". Det er overskriften på et indlæg af Astrid Krag.
 
Jeg er meget enig i, at vi skal have hele Danmark med, men vi skal ikke have hele Danmark med på en løgn.
 
Fair Løsning 2020 er efter min mening en løgn, så længe at den ikke er bakket i substansen op af uafhængige fagøkonomer.
 
Fair Løsning 2020 svarer til, at jeg i min privatøkonomi indkalkulerer større julegaver, fremtidige store lønforhøjelser, forskud på arv og store lottogevinster.
 
Besparelser er aldrig sjove hverken i ens egen økonomi eller i samfundsøkonomien, men de er nødvendige, hvis Danmark ikke på sigt skal ende i en situation som i Portugal, Irland og Grækenland.
 
Finansministeriet vurderer umiddelbart, at Fair Løsning 2020 er underfinansieret med mellem 16 og 36 milliarder kroner årligt. Derfor må konsekvensen enten blive, at skatterne skal endnu mere i vejret - end det S & SF allerede lægger op til - eller at gælden får lov til at vokse ukrontrolleret.
 
I forhold til regeringens, DFs og Radikale Venstres efterlønsreform, så er der taget højde for de nedslidte via seniorførtidspensionen.
 
I forhold til, at S & SF vil opretholde den nuværende efterlønsordning, kan jeg kun sprøge: Hvor er solidariteten med børnefamilierne, som skal løbe endnu stærkere, så raske og sunde mennesker kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet?

null

Publiceret 19 May 2011 09:00