Formand for Danske skoleelever Vera Rosenbeck, der går på Trekronerskole var en af hovedtalerne på Ungedagen. Hun mener politikerne skal tage de unge mere med på råd.	(Foto: Erling J.)

Formand for Danske skoleelever Vera Rosenbeck, der går på Trekronerskole var en af hovedtalerne på Ungedagen. Hun mener politikerne skal tage de unge mere med på råd. (Foto: Erling J.)

Unge efterlyser mødested

75 unge mødte op til Roskilde Kommunes Ungedag

Af
Anette Gundlach

Roskilde er en fed by at bo i for unge, men der mangler et mødested, hvor de kan lave noget socialt sammen. Det stod klart, da Roskilde Kommune holdt unge dag i sidste uge på Roskilde Gymnasium, hvor 75 unge mødte op for at diskutere, hvordan Roskilde bliver en endnu mere attraktiv by for de yngre roskildensere. På dagen havde de unge for første gang mulighed for at sætte deres præg på Roskildes første ungepolitik nogensinde. Formand for Danske skoleelever Vera Rosenbeck, der går på Trekronerskolen, var en af hovedtalerne på Ungedagen. Hun har to ønsker, som hun meget gerne vil have opfyldt. Ligesom flere af de andre fremmødte gav udtryk for, vil hun også gerne have et mødested, hvor de unge kan mødes både til hverdag og fest. - Det kunne være dejligt, hvis Roskilde Kommune kunne tage nogle flere initiativer til sociale arrangementer for de unge. Arrangementer for unge fra hele kommunen, siger Vera. Hun fremhæver Folkeparken som godt mødested om sommeren, hvor mange forskellige bare smutter hen og mødes med både nye og gamle bekendte og venner om fredagen. - Det behøver jo ikke at være til fest og druk, man mødes. Det kan sagtens være til teater, musik eller andre arrangementer, foreslår Vera.

Tag elever med på råd

Vera vil også gerne have, at Roskilde tager folkeskole-eleverne med på råd, når de tager beslutninger om folkeskolen. - Jeg vil gerne have, at Roskilde Kommune opretter et Fælles Elevråd, der skal sidde lige under Byrådet, og som bliver hørt, når der skal spares på budgettet til folkeskolen eller når de tager andre beslutninger om os, siger Vera. - Det kan jo være at vi har nogle gode ideer eller løsninger. Det er jo trods alt os, der går på skolerne, siger den 14-årige formand. Roskilde Kommune har allerede sendt en ansøgning afsted for at få et fælles elevråd. Der er allerede syv kommuner i Danmark, der har et sådant elevråd. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 19 May 2011 10:00