Australien.

Australien.

Zuhals egne favoritter

Af
Søren Bjerg Nielsen

Med så mange billeder i bagkataloget som Zuhal Kocan har, kan det være svært at finde sine egne yndlinge. Men her har hun alligevel gjort forsøget, og udvalgt et par af sine personlige favoritter.

"Billedet er fra en studietur til Broken Hill i Australien. Vi skulle bo i en mineby mens vi var der, og om aftenen blev byen fuldstændig stille. Der var ingen mennesker på gaden, og kørte kun nogle få biler rundt. Det var virkelig mystisk, og virkede nærmest ligesom en David Lynch film. Jeg brugte så mine studiekammerater på billederne. Lige efter det her billede blev taget, hørte vi nogle mænd med hunde der spurgte "hvad laver I her?", hvilket fik os til at løbe væk rimeligt hurtigt."

"Hende her var en 15-årig pige, der aldrig havde stået foran kameraet som model før. Det var en designerveninde der opdagede hende, og spurgte hende om hun ikke kunne tænke sig at være med. Det var vildt at se den her uskyldige, lille pige, der kom i et mørkt kostume og pludselig viste en mørk side af sig selv i billederne, og lige pludselig udfoldede sig foran kameraet. Det er virkelig en utrolig oplevelse, når folk finder sider af sig selv de selv bliver overraskede over når de ser billederne. Det er meget vigtigt at man som fotograf skaber den gode stemning, når det ikke er professionelle modeller man har med at gøre. Det gælder om at fange de øjeblikke hvor de glemmer sig selv, for det er i de øjeblikke hvor de virkelig er smukke. Det her billede kan ses på faibar indtil 29. maj."

15-årig pige.

15-årig pige.

null

Publiceret 21 May 2011 07:00