Magnus Blak (th.)
sammen med sin bestyrer
Jesper Mathiesen
foran de to restaurationer
i Støden 9

Magnus Blak (th.) sammen med sin bestyrer Jesper Mathiesen foran de to restaurationer i Støden 9

Forlystelses-brødrene

- Vi driver forretningen, fordi det er vores levebrød, og det er en fornøjelse at give folk en god oplevelse. Enten det nu handler om et godt spil pool med en øl til her i Støden eller et bryllup i vores selskabs-lokaler på Hestetorvet. Sådan fortæller Magnus Blak, der sammen med sin lillebror Peder, driver den store forlystelses-virksomhed Inter-Pool og Mary’s i Støden. Den har de haft i otte år, mens de for tre år siden overtog det tidligere Ritz på Hestetorvet, som de nu bruger til selskabs-lokaler med tilhørende professionelt køkken. Egentlig var det lidt af en tilfældighed, at de to brødre landede i restaurations-branchen.

Litteratur i Israel

De er vokset op i Vindinge. Moderen arbejdede på Roskilde Sygehus med udstyr til hørehæmmede, mens faderen var i Københavns kommune og senere i Undervisningsministeriet. Lillebror Peder Blak har en uddannelse fra Handelsskolen i Roskilde. - Jeg er student fra Himmelev Gymnasium, og bagefter har jeg taget eksamen i engelsk litteratur fra universitetet i Haifa, beretter Magnus Blak. - Jeg var taget til Israel for at være i kibbutz. Så blev jeg grebet af hele atmosfæren dernede, hvor jeg også mødte min nuværende danske kone.

Startede netcafé

I år 2000 startede de to brødre en netcafé på hjørnet af Allehelgensgade og Grønnegade. - Det blev en stor succes. Vi var den største i hele landet med over 10.000 medlemmer, husker Magnus Blak. Tre år senere fik de mulighed for at få større og bedre lokaler hos Fællesbageriet i Støden 9. - Vi installerede netcaféen i underetagen, og oven på fortsatte vi med sportscafé og spillested, der allerede fandtes. - På den måde var det altså ikke nogen overlagt beslutning, at vi kom ind i restaurationsbranchen., fortæller Magnus Blak.

Udslidte computere

- Men så i 2005 stod vi for at skulle udskifte 120 udslidte computere og tænkte, om det stadig var en god idé. Folk har jo efterhånden fået det rigtige udstyr hjemme, så de ikke ville gå ud og betale for det mere. - Derfor ændrede vi så net-caféen til i stedet at blive en bar, der holder længe åbent til klokken fem om morgenen natten efter fredag og lørdag. Sportscafeen har åbent i dagtimerne ind til midnat alle dage.

Diplom fra brandvæsenet

- Arbejdet her er jo en forretning for os. Der er meget at se til, og problemerne kan opstå døgnet rundt. Men vi har jo begge familier med små børn, så vi er her selvfølgelig ikke hele tiden, forklarer Magnus Blak. - Men selvfølgelig er vi her også nogle gange selv om aftenen, så vi kan se, hvad der foregår. Magnus Blak fremviser stolt et diplom fra Roskilde Brandvæsen, der viser, at restaurationerne i Støden er helt i top, når det gælder om at undgå brand og sikre gæsterne, hvis det alligevel sker. tk

Publiceret 22 May 2011 09:00