Katharina Culmsee 14 år til venstre ogJulie De Blanck, 15 år, Begge fra Hvidovre.

Katharina Culmsee 14 år til venstre ogJulie De Blanck, 15 år, Begge fra Hvidovre.

Talenter til højeste niveau

To Hvidovrepiger med succes i vestegnssamarbejdet ”BRH Volley”.

De 2 teenagepiger fra Hvidovre; Julie De Blanck, 15 år og Katharina Culmsee 14 år, har stor succes i vestegnens volleysamarbejde BRH Volley.

BRH Volley startede i 2008 som et ungdomssamarbejde mellem Brøndby VK, RS-Volley og Hvidovre VK, hvor pigerne har fået deres kidsopvækst. Hvidovre VK valgte at trække sig ud af  ungdomssamarbejdet sidste sommer, men de 2 veninder fra Hvidovre valgte at blive i den nye klub, for at være en del af det elitemiljø, som er opbygget gennem de sidste par år.
Et elitemiljø som består af et stærkt trænerteam, med en klar rød tråd fra Brøndby VK elitedamer, som netop er blevet danmarksmestre Et sundhedsprogram, hvor man som spiller kan få gode råd om kost, grundtræning, forbyggende styrketræning og hjælp ved opståede skader. Sundhedsprogrammet har den mangeårige landsholdsfysioterapeut Britt Petersen som ansvarlig.
Begge piger træner 3-4 gange om ugen i klubregi, og de deltager begge i ”Talent Center Danmark”, som er en samling for talenter med potentiale til ungdomslandshold.
Den 184 cm høje centerspiller Julie De Blanck har spillet volley i 5 år og har allerede 8 stk. DU-17 landskampe på sit CV. I år er Julie blevet Danmarksmester med BRH DU 20 piger, herudover er hun stamspiller på Brøndby VK's 2. divisionshold.
Den 172 cm høje kantangriber Katharina Culmsee, har spillet volley i 7 år og er i dag en stærk hybrid angriber, som ud over kanten også har prøvet kræfter med center- og diagonalpladsen. Hun har haft debut på Brøndby VK's 2. divisionshold her i foråret og blev i april sjællandsmester samt vandt bronzemedalje til DU 15 DM i Skjern i maj måned. Hun har ydermere haft debut på TC's DU 15 hold som spillede landskamp mod udvalgte hold i Skåne og endda som anfører. Fælles har de vundet DM guld for DU 15 i 2010 og i år bronze medalje til i U17 rækken.
Fremtiden ser lys ud for begge piger, Julie de Blanck starter på den 4-årige Team Danmark-linje på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg efter sommerferien. Katharina Culmsee påtænker ligeledes at starte den 4-årig Team Danmark-linje, men først i 2012. Team Danmark-linje giver elitesportudøvere mulighed for at kombinere sport og skole, så der er plads til træning, stævner og ikke mindst tid til lektier.
 

 
 

Publiceret 22 May 2011 11:13