Festen for de frivillige afholdes 26. maj. Foto: Ishøj Kommune

Festen for de frivillige afholdes 26. maj. Foto: Ishøj Kommune

Ishøj hylder de frivillige

For sekstende gang inviterer Ishøj Byråd til pokalfest for at honorere en række af kommunens ledere og aktive fra det folkeoplysende foreningsliv

Torsdag den 26. maj uddeler Ishøj Kommune priser til frivillige i foreningslivet, som har gjort en særlig indsats. Det sker ved den årlige pokalfest, som bliver afholdt i år for sekstende gang i Ishøj Idræts & Fritidscenter. Der vil både blive uddelt priser til ledere og aktive
Uddelingen af lederpriserne bliver det naturlige højdepunkt under arrangementet. Byrådet har igen i år udvalgt fire værdige kandidater, der repræsenterer henholdsvis idrætsforeningerne, de uniformerede korps (spejderne) og øvrige foreninger (hobbyforeningerne). Sidst men ikke mindst er der Initiativprisen, der går til en enkeltperson eller gruppe, der i årets løb har udvist et særligt initiativ. Priserne uddeles af Ole Bjørstorp, Ishøjs borgmester og formand for Folkeoplysningsudvalget, samt Henrik Olsen, formand for Kultur- og Integrationsudvalget.

Erindringsgaver til de aktive
De aktives indsats er kernen i alt foreningsliv, og de glemmes naturligvis ikke ved pokalfesten. Efter indstilling fra deres respektive foreninger vil i alt 101 aktive modtage en erindringsgave som en anerkendelse af deres fornemme resultater i det forgangne år. Der kommer mange kendte ansigter fra ikke mindst Ishøj Karate Klub og Ishøj Cricket Club, men helt nye aktiviteter er også med ved dette års pokalfest, idet en repræsentant fra triatlonsportens flagskib, ironman, og et hold indenfor futsal, en speciel form for indendørs fodbold, har gjort sig fortjent til at få en erindringsgave.
Pokalfesten former sig som en stemningsfuld aften, hvor taler og musik veksler med overrækkelsen af priser og erindringsgaver. Desuden vises der en række korte spots om foreningslivet i Ishøj, som TV Ishøj har produceret.. Efterfølgende er Ishøj Byråd vært ved en let anretning. Der er tale om et lukket arrangement for inviterede gæster, men andre interesserede kan følge med på TV Ishøj, der transmitterer fra arrangementet.

Frivillighedsår hvert år
2011 er udråbt til EU’s frivillighedsår. På denne måde ønsker man at gøre opmærksom på den uvurderlige betydning, som borgernes frivillige og ulønnede arbejde har for et samfund.
Det folkeoplysende foreningsliv står for cirka 90 procent af civilsamfundets frivillige arbejde i en kommune som Ishøj. Gennem de mange foreningsaktiviteter skabes der netværk og venskaber mellem mennesker, hvilket igen genererer sammenhængskraft og en fælles lokal identitet. Frivilligt arbejde har således en uvurderlig betydning for borgernes livskvalitet.
Der er en lang tradition for et direkte og konkret samarbejde mellem de folkeoplysende foreninger og Ishøj Kommune - politikere såvel som embedsmænd. Pokalfesten kan i denne sammenhæng betragtes som et ritual, der hvert år i maj bekræfter det tætte samarbejde mellem kommune og foreninger. Det er en festaften for foreningslivet.


null

Publiceret 23 May 2011 10:58