Nye idéer skal modnes i Aarhus

Til august udbyder TEKO Design + Business og kaospiloterne i fællesskab en ny uddannelse i Entrepreneurship i Aarhus.

Af
Søren Bjerg Nielsen

Til august kommer der en ny uddannelse til Aarhus, hvor innovation, kreativitet og iværksætteri er hovedingredienserne.
TEKO Design + Business og kaospiloterne er gået sammen om at udbyde den nye uddannelse, der er en professionsbacheloruddannelse i Entrepreneurship og varer halvandet år.
Og selvom uddannelsen ikke officielt er udbudt endnu, er der allerede blevet optaget 15 studerende.
Uddannelsen er nemlig et nyt speciale i den professionsbacheloruddannelse i design og business, som TEKO har udbudt i Herning i en årrække. Derfor har de allerede kunnet optage de 15 studerende, uden egentlig at gøre reklame for uddannelsen.

Tæt på piloterne

Uddannelsen bliver huset i helt nye lokaler i Mejlgade 39, som næsten ligger dør-til-dør med Kaospiloterne. Målet er at skabe et innovationsmiljø omkring uddannelsen, så udover de almindelige undervisningslokaler bliver der også adgang til en såkaldt "iværksætteretage".
Her kan de studerende så få lov til at arbejde med at udvikle både egen virksomhed og egne idéer.

Action learning

Delen med at udvikle egen virksomhed skal dog ikke tages alt for bogstaveligt. Processerne i uddannelsen er stadig det vigtigste element, forklarer Helle Winding, der er uddannelseschef for TEKO i Aarhus:
"Undervisningsformen bliver mere "action learning", hvor det er de studerende og deres arbejde, der er i fokus, end traditionelle forelæsninger og klasseundervisning... Skulle der komme nye virksomheder ud af uddannelsen er det fint, men det er ikke hensigten, at alle studerende skal stå med egen virksomhed efter de 18 måneder på uddannelsen."

1. juni er sidste frist

Helle Winding håber, at den nye uddannelse kan nå at tiltrække flere ansøgere til nyskabende uddannelse, der udelukkende bliver udbudt i Aarhus, inden den endelige ansøgningsfrist 1. juni.
"De studerende skal lære, hvordan de udvikler og modner ideer og sætter dem i spil. Det er kompetencer, der i høj grad er efterspurgt inden for mange brancher i dag, ikke mindst inden for mode- og livsstilsområdet, som netop er kerneområdet for TEKO Design + Business."

null

Publiceret 23 May 2011 12:00