Politiet advarer mod "guldsælgere"

Uddrag af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politikreds for tidsrummet fra fredag den 20. maj kl. 07.00 til mandag den 23. maj kl. 07.00.

Der indgik i weekenden flere anmeldelser om ”guldsælgere”, der henvendte sig til borgere flere steder i kredsen.
Bl.a. ved Centerholmen ved Greve Station, hvor en kvinde gik rundt og forsøgte at sælge guld til forbipasserende – det skete lørdag formiddag omkring kl. 10.10.
Senere på formiddagen, omkring kl. 10.23, indgik en anmeldelse om, at en kvinde forsøgte at sælge guld til forbipasserende ved Klosterparks Allé i Ringsted.
Omkring kl. 13.58 indgik endnu en anmeldelse om ”guldsælgere” denne gang ved Østre Ringvej i Ringsted. Her foregik salget fra en rød Passat og en Opel Vectra.
Politiet kørte til stederne, men der var sælgerne forsvundet.
Midt- og Vestsjællands Politi råder til, at man passer meget på med at købe noget, da sandsyndigheden for at blive snydt er ganske stor.
Tyveri fra person – Hundige.
Fredag kl. 14.15 kørte politiet til røverilignende forhold mod person på Hundige Station. En 12-årig dreng blev overfaldet af to drenge, hvor den ene beskrives som:
Dreng, arabisk af udseende, 14-15 år, ca. 160 cm. høj, kraftig af bygning, næsten karseklippet hår, iført gul Adidas trøje og cremefarvede joggingbukser.
Den anden dreng beskrives som 10-12 år, arabisk af udseende, kort mørkt hår. De to drenge skubbede til den tredje dreng og stjal 100 kr. fra en lomme.
Nyt hærværk mod kirke – Holtug.
Politiet fik fredag kl. 16.35 anmeldelse om hærværk mod Holtug Kirke, hvilket skete fredag eftermiddag. To lokale drenge ødelagde et spejl m.v. i kirken. Tingene brugt til en hule. Politiet fik en snak med de to drenge og deres forældre, der var indstillet på at finde en god og fornuftig løsning på de to drenges virkelyst.
Spirituskørsel – Gadstrup.
En bil blev lørdag rutinemæssigt bragt til standsning på Køgevej i Gadstrup. En alkometer-test viste, at føreren af bilen, en 66-årig mand fra Slangerup, havde en for høj promille. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørt til udtagning af blodprøve.
Anholdt for tyveri – Karlslunde.
En kvik borger opdagede lørdag aften omkring kl. 22.30 to personer, der udviste mistænkelig adfærd omkring nogle carporte ved Bjælkevangen i Karlslunde. Ved politiets ankomst forsøgte mændene at stikke af, men blev standset og anholdt og sigtet for tyveri, idet de var i besiddelse af effekter stjålet fra carportene.
Brand – Køge.
Søndag morgen, kl. 07.11, fik politiet anmeldelse om brand i Imerco, Torvet 5 i Køge, hvor der var opstået ild på en bagtrappe.
Brandvæsenet fik meget hurtigt styr på branden, der gav nogle skader på bagtrappen. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere.
Færdselsuheld – Vestmotorvejen – Køge.
Søndag morgen kl. 08.22 skete et uheld på motorvejen ved udfletningen mod syd retning Odense. En 40-årig mand fra Rødovre skulle mod Rødby, og han opdagede meget sent, at han rent faktisk var på vej mod Odense.
Han foretog højresving for at komme på rette vej igen. Det førte til, at han mistede herredømmet og væltede rundt med bilen flere gange. Der skete ingen personskade.
Den forulykkede bil spærrede motorvejen indtil kl. 09.29, hvor der igen var fri bane.
Færdselsuheld – Bjæverskov.
Søndag kl. 16.28 blev politiet sendt til færdselsuheld på Ejbyvej i Bjæverskov - i krydset ved Ringstedvej.
En bil, der blev ført af en 44-årig mand fra Køge, holdt for rødt lys på Ejbyvej, da han blev påkørt af en bagfrakommende bil, der blev ført af en 79-årig mand fra Køge.
pm

null

Publiceret 23 May 2011 11:00