Der var en forrygende stemning til

Der var en forrygende stemning til "Swinging Thursdays" på Gyngen. Foto: André Højgaard.

Swinging Thursdays

Gyngen i Mejlgade arrangerer swingdans, man kan slå sig løs til

Af
Af Christine Ilsøe

læser medievidenskab på Aarhus Universitet

"Swinging Thursdays" er navnet på Århus Lindyhoppers tre gratis danse- og musikarrangementer.
Her dyrkes 30'ernes og 40'ernes løssluppenhed på dansegulvet, hvor alle kan være med. Så længe man holder af musikken, de glade swingklassikere, så er alt tilladt - også hjemmelavede trin!
Sind og skørter bliver blæst igennem af en jazztrio med gæstesolister, som til daglig spiller i Århus Universitets Big Band.
Lindyhop, og swing-miljøet i det hele taget, er et festmiljø, som dybest set handler om at have det skægt. Og stemningen var da også forrygende til torsdagens arrangement blandt de danseglade mennesker.

Du må gerne se dum ud

Aldersmæssigt placerede forsamlingen sig primært sidst i tyverne, dog med enkelte alderspræsidenter hist og her. Tøjet var ligeledes af lidt forskellig karakter: Nogle levede fuldt op til temaet og var iklædt henholdsvis vintagekjoler og seler, og andre troppede op i de gode gamle Converse.
Den første halve time af arrangementet var der hjælp at hente i form af en kort introduktion til nogle basis dansetrin. Pladsen var desværre lidt trang, men lidt indøvede trin blev det da til.
Herefter spillede husorkestret op til freestyle-swingdans, hvor kendingene indenfor miljøet virkelig foldede sig ud. Det var meget inspirerende, og ikke mindst imponerende, at sidde og betragte.
Som swingende amatører, hvilket vi nu nok var en del, der var, kunne det måske holde én tilbage. Men som sagt, så handler swing-miljøet om at have det sjovt og festligt, så pyt med om dansetrinnene er perfekte, om du ser vanvittigt godt ud eller sveder som en hest - bare dans!
Det skal hertil siges, at du ikke behøver hverken at være Swing king eller Dancing queen for at tage med til arrangementet. Det er absolut tilladt blot at sidde og nyde musikken, hvilket flere også gjorde.
kke mindst ved man, at det har været en god aften, når hele banden på vej hjem i kor synger "Cuz Iiiiiiiii ain't got noboooooody."
Næste gang er den 9. juni på Gyngen. Eventen kan findes på Facebook.

Der blev gået til den på dansegulvet, hvor 30'ernes og 40'ernes swingdans blev dyrket. Foto: André Højgaard.

Der blev gået til den på dansegulvet, hvor 30'ernes og 40'ernes swingdans blev dyrket. Foto: André Højgaard.

Nogle var dukket op i vintagekjoler og seler. Foto: André Højgaard.

Nogle var dukket op i vintagekjoler og seler. Foto: André Højgaard.

Om man er

Om man er "Swing King" eller swingende amatør er ligemeget. Det handler om at have det sjovt. Foto: André Højgaard.

null

Publiceret 23 May 2011 07:00