Taber du på efterlønnen?

Hver femte har udsigt til at tabe på den fremtidige efterlønsordning

Af
Helle Christoffersen

Mere end 20 procent af de efterlønsberettigede danskere har udsigt til at tabe på den fremtidige efterlønsordning, viser nye tal fra Forsikring & Pension. Det er især mange med mellemlange uddannelser, der risikerer modregning.

Såfremt regeringens og de radikales efterlønsreform vedtages med sine nye regler, hvor al pensionsopsparing skal modregnes i efterlønnen, så vil næsten alle danskere i løbet af få år blive trukket i efterlønnen, skriver jp.dk.

Det er fx erhvervsgrupper som læger, jurister og gymnasielærere, der bliver ramt. men også sygeplejersker og folkeskolelærere vil blive trukket i efterløn.

Modregning ved 1 mio. kroner

Al pensionsopsparing på over 1 mio. kroner modregnes, også selv om pensionen ikke er under udbetaling.

"Bare man har udsigt til en pensionsformue på 2,5 mio. kr. kan det ikke betale sig at være med i efterlønsordningen. Så betyder modregningen, at man kan spare mere op selv," siger Kim Valentin, Finanshuset i Fredensborg til jp.dk

Ved en pensionsformue på 2,5 mio. kroner trækkes der 100.000 fra efterlønnen, som udgør godt 199.000 før skat om året. Hvis opsparingen overstiger 5 mio. kroner kan man ikke modtage efterløn på grund af modregningen.

Modregningen gælder for danskere født i 1956 og senere.

Publiceret 23 May 2011 09:00